Tajemství dcery Ladislava Freje? Z tohoto mrazí

Kristýna Frejová 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. května 2019 16:57

Herečka Kristýna Frejová dnes odemkne svou 13. komnatu, která je opravdu děsivá. V mládí se totiž stala obětí trestného činu, během kterého se ocitla tváří v tvář smrti. Na poslední chvíli se však vrahovi vysmekla.

Sedmačtyřicetiletá Kristýna Frejová je dcerou slavného hereckého páru Ladislav Frej a Věra Galatíková. Ačkoliv se rovněž věnuje herectví, největší drama má už dávno za sebou. Svěřila se s ním kamerám České televize, která dnes odvysílá její 13. komnatu.

Když bylo Frejové 19 let, stala se obětí přepadení v samotném centru Prahy nedaleko Staroměstského náměstí. Právě se vracela z koncertu, když si všimla, že jí kdosi sleduje. „Zastavila jsem se, otočila se k němu čelem a jenom jsem řekla: ‚Co chceš‛,“ líčí prvopočátek celého incidentu s odstupem téměř tří dekád.

Slovní odpovědi se nedočkala, místo toho dostala pěstí do obličeje. „Myslím, že jsem na chviličku ztratila vědomí,“ vzpomíná Frejová, kterou násilník vzápětí odtáhl někam stranou. „Viděla jsem, že jsme mezi popelnicemi, stál za mnou, jenom funěl a škrtil mě,“ popisuje děsivé chvíle.

Dcera oblíbených herců nepřestávala doufat, že útočníkovi vysvětlí, aby ji nezabíjel. Přitom si však uvědomovala, že jí dochází dech a má jen pár vteřin. Útočníka nakonec přelstila i díky svému hereckému talentu.

„Dařilo se mi zbytkově dýchat nosem, snažila jsem se nabrat co nejvíce vzduchu a měla jsem pocit, jako bych do každé buňky v těle dostala sílu. Pak jsem na chviličku zahrála, že jsem omdlela, to jeho škrcení povolilo a v tu chvíli jsem sebrala všechnu sílu a zezadu ho nakopla,“ vypráví Frejová, které se podařilo z místa činu utéct. Pachatele ovšem nikdy nedopadli.

Témata: Kristýna Frejová