Pohřeb Václava Postráneckého (†75): Proč se na něj herci z filmu S tebou mně baví svět vykašlali?

Václav Postránecký 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

17. května 2019 15:50 | Aktualizováno: 17. května 2019 21:50

Před deseti dny navždy odešla do hereckého nebe česká legenda Václav Postránecký († 75). Rozloučení, které se konalo v Národním divadle, kde herec dlouhá léta hrál, se zúčastnila řada známých osobností. Jenže si nešlo nevšimnout, že některé známé tváře chyběly! Proč nepřišli herečtí kolegové Postráneckého z filmu S tebou mě baví svět?

Poslední rozloučení s populárním hercem se konalo 15. května ve Zlaté kapličce. Nechyběli ani Jiřina Bohdalová, Petr Kostka, Jaromír Hanzlík nebo František Němec či Tomáš Töpfer. Po rozloučení následoval ještě soukromý obřad ve Strašnicích.

Paradoxní je, že se neukázal nikdo z herců z komedie století – filmu S tebou mě baví svět. V davu truchlících chyběla Eliška Balzerová, která ve filmu S tebou mně baví svět hrála Postráneckého manželku Dášu. Pravděpodobně však nemohla přijít kvůli pracovním povinnostem – točí totiž komedii Poslední aristokratka. Pravdou nicméně je, že pohřby jiných hereckých kolegů nevynechala.

Na svého filmového manžela zavzpomínala alespoň prostřednictvím České televize. „Já si nemyslím, že on byl komediální herec. Uměl to samozřejmě, ale já si myslím, že on byl charakterní herec, měl takový široký rejstřík,“ uvedla.

Pohřeb musela vynechat i Jana Šulcová, kterou v poslední době trápí bolesti kvůli problémům s páteří. „Nemůže chodit ani stát, všichni ji litujeme,“ prozradil pro Aha! zdroj z hereččina okolí.

Nepřišel ani Pavel Nový, jediný z trojice "tatínků", který ještě žije.  Július Satinský, filmový MUDr. Albert Horák, podlehl rakovině střev už v roce 2002. Stejně tak chyběla i slovenská herečka Zdena Studenková a neobjevila se ani režisérka filmu S tebou mě baví svět Marie Poledňáková. 

I ji, stejně jako Šulcovou, trápí zdraví. Smrt Postráneckého před ní museli dokonce tajit, aby se její stav nezhoršil! „Nevím, jestli máma vůbec ví, že pan Postránecký zemřel. Já jsem jí to rozhodně neřekl, ani jsem s ní o tom nemluvil,“ prozradil Blesku Petr Poledňák.

Témata: Václav Postránecký Marie Poledňáková Pavel Nový Eliška Balzerová Zdena Studénková Jana Šulcová S tebou mě baví svět