Děsivé: Postránecký svou smrt předpověděl už před rokem!

Václav Postránecký 8

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

16. května 2019 14:41 | Aktualizováno: 16. května 2019 15:20

Herec Václav Postránecký podlehl dlouhé nemoci. Je snad možné, že už před rokem věděl, že se jeho konec nezadržitelně blíží? Na jeho pohřbu zazněla velmi překvapivá slova!

Rodina, kamarádi, kolegové i fanoušci se z oblíbeným hercem rozloučili ve středu v Národním divadle. Při připomínkové ceremonii nad rakví promluvil i umělecký šéf činohry Národního divadla Daniel Špinar.

Ten se svěřil s gestem, kterým se už před rokem herec se Zlatou kapličkou lloučil! Bylo to pondělí 18. června 2018. Na programu tehdy byla derniéra Špinarovy inscenace Čechovových Tří sester, ve které si Václav Postránecký zahrál Čebutykina.

Při posledním představení už věděl, že je nemocný. A i když mu tehdy bylo už velmi zle a museli ho často zastupovali kolegové, derniéru chtěl Postránecký odehrát osobně.

Podle Špinara už v tu chvíli byl úplně jiný. „Méně komický a rtuťovitý, více jímavý,“ vysvětloval ve své smuteční řeči pak prý Postránecký udělal něco neobvyklého. „V nenápadném gestu položil tvář na divadelní prkna a políbil je. Ne každý si toho všiml...“ prozradil řečník.

A pak citoval slova, která Postránecký říkal ve své roli a ze kterých mrazí: „Třeba se nám jenom zdá, že existujeme, a vlastně ani nejsme...“

Zdá se tedy, že Postránecký už tehdy nejspíš tušil, že se na prkna Národního divadla asi nikdy nevrátí! Derniéra Tří sester byla zároveň jeho posledním vystoupením v divadle, jehož členem byl dlouhých 40 let, uvádí deník Aha.

Témata: Václav Postránecký Národní divadlo