Leoš Mareš prozradil, proč nás trápí svým zpěvem! Může za to…

Leoš Mareš 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

16. května 2019 14:10

Nebylo by složité najít člověka, který by si přál, aby se Leoš Mareš už zpěvu nevěnoval, populární moderátor místo toho poctivě dávkuje další koncerty. Dokonce se mu daří vyprodávat velké hokejové haly. Všechno přitom začalo jako vtip.

Právě dnes můžete v Praze navštívit další koncert moderátora Leoše Mareše, kterého by sice málokdo zařadil mezi nejlepší tuzemské zpěváky, přesto se mu – na rozdíl od některých z nich – daří vyprodávat haly. „On to byl na začátku tak trochu fór. A zároveň nebyl,“ připouští v rozhovoru pro Magazín DNES.

Klíčovou roli sehrál nedostatek pracovního vytížení. Moderátor roky zvyklý na působení v různých televizních soutěžích najednou neměl do čeho píchnout. „Televize mi každoročně zabrala několik měsíců. Až přišel 2016, kdy jsem v televizi žádný kšeft nedostal,“ vzpomíná Mareš.

Tou dobou měl ve zvyku na akcích zpívat pro pobavení jednu ze svých písniček, když si všiml, že se to lidem líbí. „Nevím, co se stalo, jestli moje někdejší fanynky dorostly nebo jestli moje písničky překročily nějakou pomyslnou hranici a ocitly se, a teď mě neberte za slovo, v kategorii oldies. Zkrátka, všiml jsem si, že mají větší ohlas,“ přiznává oblíbený moderátor.

„Po jedenácti letech, kdy jsem byl televizní figura a současně se střídavými úspěchy se mi dařilo přesvědčovat Česko, že nejsem blázen v kožichu, ale hlavně moderátor, a kdy mi najednou v roce 2016 nepřišel do cesty žádný televizní kšeft, jsem si tak trochu z trucu řekl: OK, nechcete mě v televizi, fajn, budu zpěvák,“ popisuje Mareš moment, kdy do sebe všechno zapadlo.

Po třech letech koncertování dokonce nabyl dojmu, že do hudebního průmyslu patří. „Teď zpěvák jsem,“ říká hrdě pro Magazín DNES. „Samozřejmě jsem pořád především moderátor, ale rozhovory teď dělám o koncertech, mám tři v O2 areně, jenže zároveň vnímám tuhle životní etapu jako lehce naplněnou,“ konstatuje.

Zobrazit příspěvek na Instagramu

24 hodin do první show..

Příspěvek sdílený Leoš Mareš (@leosmares), Kvě 15, 2019 v 9:05 PDT

Ač jsou jeho písničky 16 až 18 let staré, zrají jako víno. „Zapomněl jsem na ně, po patnácti letech jsem si na ně vzpomněl a zjistil jsem, že lidem chutnají. Protože patnáct let staré víno může být za určitých okolností někdy lepší. Ale současně cítím, že zásoby se tenčí, sklep se vyprazdňuje,“ uzavírá Leoš toto téma.

Témata: Leoš Mareš