Brzobohatý rozplakal celé Národní divadlo!

Ondřej Brzobohatý na pohřbu Postráneckýho 2

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

15. května 2019 18:59 | Aktualizováno: 15. května 2019 23:01

Česko se dnes loučilo s hercem Václavem Postráneckým (†75). Při obřadu v historické budově Národního divadla se odehrála řada dojemných momentů. O jednu z nejsilnějších chvil se postaral Ondřej Brzobohatý.

Rodina, kolegové i příznivci. S Postráneckým se přišel rozloučit každý, pro koho herec něco znamenal. Místo obřadu se brzy po začátku plnilo květinami a lidmi, kteří drželi slzy na krajíčku.

Nejsilnější emoce vyvolalo hudební vystoupení Ondřeje Brzobohatého. I ty nejsilnější povahy uronily slzu ve vzpomínce na slavného herce, který se nesmazatelně zapsal do dějin divadla i kinematografie.

Jako připomenutí jeho velikosti na místě nechyběly ani části filmů a rozhovory s Postráneckým. Některé přítomné pobavily, jiné prohloubily stesk.

O další chvíle plné emocí a slz se postarala Taťjána Medvecká, které se při projevu několikrát zlomil hlas. Velmi těžce nesla pohřeb i rodina a vdova po slavném herci se neobešla bez cizí pomoci.

Po veřejném pohřbu se s Václavem Postráneckým rodina rozloučila ještě jednou, a to v prostorách krematoria v pražských Strašnicích. Nyní už ale bez přítomnosti veřejnosti a novinářů.

Témata: Václav Postránecký Ondřej Brzobohatý