Populární herečka šokuje: Mejdany u Havla...

Jenovéfa Boková 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. května 2019 16:58 | Aktualizováno: 14. května 2019 23:43

Stále větší popularitě se těší herečka Jenovéfa Boková, která pochází z rodiny disidenta Johna Boka. Když popisuje zážitky z dětství, nebojí se mluvit o divoké rodině, která chodila na mejdany s prezidentem Václavem Havlem. Ona sama na nich spala pod stolem.

Herečka Jenovéfa Boková se pro slovenský server Plus 7 dní otevřeně rozpovídala o tom, z jakých poměrů pochází. „Nepopírám, že jsme dost ‚pošahaná‛ rodina, ale mně se to líbí,“ připustila ve velmi osobním rozhovoru dcera známého politického aktivisty Johna Boka.

Právě kolem jeho osoby se točila další část interview. „Otec je opravdu velkou osobností undergroundu. Za komunistů byl neustále sledován Státní bezpečností. Nejde daleko pro ostré slovo, ale zároveň je to čistý a milý člověk,“ neskrývá dcera obdiv ke svému otci.

Jenovéfa Boková zažila díky rodině neobyčejné dětství, sama říká, že vyrůstala v divoké rodině a zažívala velké mejdany. „Když se tátovi nechtělo jít v noci domů, spala jsem pod stolem,“ přiznává stále populárnější a obsazovanější herečka.

Bokovi se přitom scházeli s řadou umělců, malířů, spisovatelů nebo básníků, mezi které lze zařadit i manžele Havlovi. „Otec měl Vaška velmi rád. Jeho manželka, paní Olga, byla stejně úžasná. Neměla to lehké, ale vždy při něm stála. Když se stala první dámou, vůbec se nezměnila,“ vzpomíná Boková.

Dost možná tedy někdy přespala i pod stolem budoucího prezidenta, nic špatného ale na takové „výchově“ neviděla. „Pořád lepší, než abych byla sama doma s nějakou cizí paní a čekala, kdy se rodiče vrátí,“ dodala herečka na závěr rozhovoru pro Plus 7 dní.

Témata: Jenovéfa Boková