Petr Janda už myslí na smrt? Závěť sepíše co nejrychleji!

Petr Janda 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. května 2019 15:59

Hudebník Petr Janda má sice malé děti, přesto i jeho občas přepadnou ty nejčernější myšlenky. Teď na něj dolehla atmosféra posledních týdnů, kdy se musel rozloučit se spoustou přátel včetně textaře Vladimíra Poštulky. Dokonce ho to přimělo přemýšlet o závěti.

Letošní rok je plný odchodů slavných osobností do uměleckého nebe. A je jich tolik, že na zpěváka Petra Jandu dolehly opravdu plnou tíhou. Sám počátkem května oslavil 77. narozeniny, když tedy vidí odcházet i mladší kamarády, projdou mu hlavou ty nejčernější myšlenky.

„Připadá mi, že jsem tady pořád,“ okomentoval pro Blesk časté návštěvy strašnického krematoria, kde se včera loučil s textařem Vladimírem Poštulkou. Se ztrátami má navíc osobní zkušenosti i z rodiny, rakovina jej připravila o první manželku Janu i syna Petra. „Musím co nejrychleji sepsat závěť,“ svěřil se populární rockový hudebník.

Otci čtyř dcer se značným věkovým rozptylem – zatímco nejstarší Martě je 45 let, nejmladší Rozárie je ročník 2012 – to přijde jako nejsmysluplnější řešení. „Rozdělím raději majetek za života, ať nejsou třenice…,“ má Janda jasno.

Zatímco rocková kapela Olympic, která působí na tuzemské hudební scéně neuvěřitelných 56 let, je snad nesmrtelná, její frotman připouští, že už si tak nepřijde. „Po té sedmdesátce už člověk fakt neví. Sčítají se hříchy mládí,“ řekl Blesku.

Na závěr připojil Janda vzpomínku na zesnulého Poštulku, s nímž se prý kdysi pohádal o dost zásadní věci. „Ale myslím, že to v našem přátelství nezanechalo velké stopy. Nebyla to hádka kvůli holce, ale spíš to byla pracovní věc, ale nehodí se to dneska vyprávět,“ dodržoval Janda pietu.

Témata: Petr Janda