Hvězdy se loučily s Vladimírem Poštulkou: Pár měsíců zpět byl plný života, litovali!

Vladimír Poštulka

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. května 2019 18:10

Spousta hvězd se dnes před polednem přijela do Strašnic rozloučit s textařem Vladimírem Poštulkou, který po měsících v kómatu zemřel počátkem května. Smuteční hosté se shodli, že vývoj byl až nečekaně rychlý, jelikož před pár měsíci byl Poštulka ještě plný života.

Textař Vladimír Poštulka (†76), autor hitů Sladké mámení nebo S tím bláznem si nic nezačínej, zemřel ve středu 1. května na následky pádu, který se mu stal den před Silvestrem. Upadl totiž do kómatu a z něj už se neprobral. Dnes od 11 hodin se s ním ve strašnickém krematoriu loučili rodinní příslušníci i přátelé.

Mezi prvními dorazil malíř Kristián Kodet, který s Poštulkou tvořil nerozlučnou dvojici, která obrážela podniky s dobrým jídlem a vínem. „Budovali jsme spolu chalupu v jižních Čechách, a teď tohle. Je to hrozný,“ vyjádřil se pro Blesk.

„My jsme spolu udělali spoustu písniček a napsali spolu hit Šálek šípkového čaje, proto jsem přinesl šípky,“ prozradil Blesku zase zpěvák Milan Drobný. Spolupráci s Poštulkou si pochvaloval i Jiří Krampol.

„Naposledy mi před lety napsal duet s Lucií Černíkovou. Viděl jsem ho měsíc před tím, než zemřel, na Hradě, kam jsme byli pozvaní. Byl čilý a plný života,“ vysoukal ze sebe dojatý herec a bavič pro Blesk.

Lítost neskrýval ani Jan Hrušínský. „Byli jsme přátelé, znali jsme se 40 let a Pojď stoupat, jak dým… Naposledy jsme se viděli před čtyřmi měsíci u nás v divadle Na Jezerce, kam pravidelně chodil, a často jsme spolu chodili na večeře. Měl jsem ho moc rád,“ řekl Blesku herec a divadelní principál.

Nechyběl však ani Aleš Háma, Leona Machálková, Ivan Vodochodský, Petr Nárožný nebo Eliška Balzerová. Ti všichni projevili úctu položením květiny před katafalk a poklonou před Poštulkovou fotkou.

Témata: Vladimír Poštulka