Nejšťastnější hráč hokejového MS! Bartošák včera slavil dvakrát!

Patrik Bartošák

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

11. května 2019 17:24

Brankář hokejové reprezentace Patrik Bartošák prožil mimořádně hektické, ale velmi radostné hodiny. Ne nadarmo něm média i ve světě píší jako o nejšťastnějším hráči hokejového MS.

Nejprve v brankovišti národního týmu vychytal v pátek večer cennou výhru 5:2 nad úřadujícími mistry světa Švédy, v noci spěchal za partnerkou Dominikou do Ostravy a ráno se stal otcem syna Damiana. Podle například slovenských médií se tak stal nejšťastnějším hráčem hokejového MS.

Šestadvacetiletý kopřivnický rodák ukázal proti Švédům skvělou koncentraci. S vědomím termínu porodu, který připadal právě na úvodní den letošního šampionátu, pochytal 30 střeleckých pokusů Švédů, v klíčových chvílích vytáhl skvělé zákroky. Rozdal ještě pár rozhovorů a pak už šel hokej na nějakou dobu stranou.

Ve Vítkovické nemocnici v Ostravě byl u porodu včas. Damian na něho zodpovědně počkal a přišel na svět v 9:32 ráno. Má 51 centimetrů a vážil takřka tři a půl kilogramu. Otec Patrik si ho však dnes dlouho neužije, neboť český tým má momentálně před nedělním příjezdem Pavla Francouze k dispozici jen dva gólmany. Večer od 20:15 čeká tým souboj s Norskem.

Témata: Patrik Bartošák Hokej MS