Václav Postránecký nedbal rad? Varování z Indie!

Václav Postránecký

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. května 2019 16:20

V úterý podlehl rakovině po dlouhém boji herec Václav Postránecký. Byl před možnou nemocí s několikaletým předstihem varován? Indický mudrc mu údajně radil, aby se začal šetřit, Postránecký však, jak je známo, hrál do poslední možné chvíle.

Málokdo věděl, že zesnulý herec Václav Postránecký (†75) byl fascinován indickou kulturou, konkrétně ho před lety zaujala tamní knihovna palmových listů, na které byly napsány vzkazy pro ty, kteří se přijdou zeptat na svůj osud.

„O existenci knihovny palmových listů jsem se v minulosti dověděl několikrát a pokaždé jsem byl neodolatelně váben prověřit jejich regulérnost,“ svěřil se tenkrát podle deníku Aha!. Dodal, že indická kultura ho vždy přitahovala, protože ji považoval za jednu ze základních částí základů veškerého lidského poznání.

Seznámil se s jistým Pavlem Krejčím, který knihovny palmových listů Čechům představil. Krejčí se netají tím, že do Indie pravidelně jezdí na měsíc až dva na začátku každého kalendářního roku, jedna z cest ale byla zvlášť speciální.

„Jsou to čtyři roky, co jsem tam letěl a dopředu se zeptal Václava, zda tam mohu jeho jménem konat. Odpověděl mi, pozdravujte čteče palmových listů!“ řekl Krejčí deníku Aha!. Z Indie mu ovšem přinesl nemilou zprávu, varování.

„Václav se musí šetřit. Hned. Ať už zvolní,“ naléhal podle Aha! indický čteč palmových listů. Tvrdil také, že se Postránecký pravidelně setkává s lidmi, kteří mu vysávají energii. Legendární herec však měl lidi rád, i proto moc nabídek neodmítal. Dokud mu to nemoc dovolovala, hrál v seriálu Krejzovi.

Krejčí mu doporučení od indického mudrce předal, co se stalo v tomto týdnu však raději nechtěl komentovat. „Nechci to veřejně rozebírat, nevím, jak si Václav vzal varování k srdci. Poslední rok jsme nebyli ve spojení,“ uzavřel tuto kapitolu milovník indické kultury.

Témata: Václav Postránecký