Tajný projekt Václava Postráneckého? Syn promluvil o tátově poslední práci!

Václav Postránecký

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

10. května 2019 12:59 | Aktualizováno: 10. května 2019 22:05

Legendární herec Václav Postránecký (†75) měl jen dvě poslední přání. Chtěl strávit poslední chvíle života v kruhu rodinném a namluvit pár vět do svého posledního filmu. Tím bude připravovaný snímek 3Bobule a syn Vilém popsal, jak pořizování zvukových záznamů proběhlo.

V úterý večer herec Václav Postránecký naposledy vydechl, s filmem se však ještě definitivně nerozloučil. Naposledy by se měl objevit v připravovaném snímku 3Bobule, což už potvrdili jeho tvůrci. Václav byl sice smířený s tím, že se před kamerou neobjeví, ve vinařské komedii přesto nechtěl chybět.

Ve třetím pokračování zazní podle producenta filmu Tomáše Vicana deset úžasných vinařských vět, které nemocí sužovaný Postránecký namluvil jako opravdový profík. Jeho třicetiletého syna Viléma, který má po studiu na písecké Filmové akademii k filmu také blízko, to však nepřekvapilo.

„Producenta filmu a vinaře Tomáše Vicana si táta zamiloval, stejně jako režiséra Tomáše Bařinu. Byli jsme všichni taková jedna velká rodina,“ řekl Vilém Blesku. Bobule si zase zamilovali diváci, na serveru ČSFD má film na české poměry slušných 65 %.

Při natáčení zvukového záznamu přitom Postránecký trpěl, což jeho syn potvrzuje. „Přestože mu už bylo hodně špatně, tak to chtěl udělat – chtěl říct těch pár vět. Tak mu to prostě velelo srdce,“ konstatuje mladší z obou hercových dětí.

„Byl na sebe hrdý a pyšný, že to s vypětím všech sil dokázal. A my samozřejmě na něho,“ dodává syn Vilém. Filmovým a v budoucnu i televizním divákům tak Postránecký, kterého mají rádi snad úplně všichni, udělá radost ještě jednou.

Témata: Václav Postránecký