Vnuk Postráneckého Filip: Druhá tragická ztráta v krátkém čase!

Postránecký, Václav

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. května 2019 17:40

Legendární herec Václav Postránecký v úterý večer naposledy vydechl v okruhu svých nejbližších. Jeden z nich, vnuk Filip, jej na cestě do nebe vyprovodil dojemným vzkazem. Byla to pro něj už druhá tragická ztráta v krátkém čase.

V úterý večer podlehl legendární herec Václav Postránecký (†75) po dlouhém boji rakovině jícnu. Lékaři mu umožnili strávit posledních několik dní v rodinném kruhu mezi nejbližšími. Zdali vedle něj byl i jeho vnuk Filip, nevíme, na sociální síti však zveřejnil dojemný vzkaz dědečkovi do uměleckého nebe.

„Dne 7. 5. nás bohužel opustil jeden z našich národních klenotů a můj milovaný děda. Vyhrála nad ním zákeřná nemoc, se kterou se pral déle, než by kdo čekal. Navždy v srdci mém a srdci nás všech, dědo,“ napsal vnuk populárního herce.

Filip je synem jednoho ze dvou dětí, které měl Václav Postránecký se svou manželkou Helenou. Právě jeho dcera Lucie z něj udělala dvojnásobného dědečka, který měl svá vnoučata nade všechno rád.

Pro truchlícího Filipa šlo už o druhou tragickou ztrátu v relativně krátkém časovém rozmezí. Vnuk slavného herce totiž už nějakou dobu žije se sestrou zesnulého Jana Kočky, který nedávno zahynul při dopravní nehodě.

„Jendo, byl jsi tím nejlepším švagrem, kamarádem a starším bratrem. Je to strašně těžký to psát, ale měj se tam nahoře, jak nejlíp to jde. Chybíš nám,“ napsala krátce po sourozencově skonu Filipova přítelkyně Jana. Vnuk herce se pak účastnil Kočkova pohřbu.

Témata: Václav Postránecký