Václav Vydra měl problémy: Kdo se za něj vydával a zvracel mu v předsíni?

Václav Vydra 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

9. května 2019 13:21

Profil na Facebooku jako nutné zlo? Pro herce Václava Vydru to po nemilé příhodě, která se mu nedávno stala, platí doslova. Účet na sociální síti si byl totiž nucen založit, protože se za něj někdo vydával.

O oblíbeném herci Václavu Vydrovi je dobře známo, že sociální sítě nemá zrovna v lásce. Facebook mu nic neříká, s nelibostí však musel přiznat, že byl podivnými okolnostmi přinucen k založení vlastního profilu. V neosobním světě internetu se za něj totiž vydával neznámý podvodník.

Jak na to Vydra přišel? „Začaly mi chodit desítky zpráv týdně typu 'děkuji, že jste si mě přidal do přátel' a podobně,“ vzpomínal v rozhovoru s Míru Hejdou pro pořad Limuzína na Óčku na prvotní náznaky, že něco nehraje. Sám se proto vydal po stopách ukradené identity.

„Pak jsem zjistil, že se za mne někdo vydává a slibuje mou fotku s autogramem za přidání do seznamu přátel,“ popsal Vydra. Podvodník chtěl dokonce uspořádat živý chat s fanoušky, na němž by mluvil hercovými ústy.

Sám herec přitom v minulosti chatoval s fanoušky prostřednictvím svých webových stránek. Ten ale zrušil, protože si tam lidé vylévali zlost. „Přirovnal jsem to k tomu, když k někomu přijdete na návštěvu a vyzvracíte se mu hned do předsíně. To také není úplně ideální,“ konstatoval s nadsázkou.

Nemilá epizodní příhoda přinesla Vydrovi nečekané problémy. „Musel jsem falešný profil nechat zrušit a založil jsem vlastní, vysvětluje herec. „Někdo si zkrátka žil alternativní život jako Václav Vydra,“ dodal. Do práce se to naštěstí nijak nepromítlo, a tak můžeme Vydru a jeho manželku Janu Bouškovou nadále slyšet v Prostřenu.

Témata: Václav Vydra