Vyprodali Strahov, dnes se Nedvědi nevídají. František prozradil důvod!

František Nedvěd 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. května 2019 16:55 | Aktualizováno: 8. května 2019 22:10

Po lístcích na vystoupení populárních písničkářů by se dozajista zaprášilo i dnes, lidé však už nemají možnost vyrazit na koncert bratří Nedvědů. František, tedy mladší z obou sourozenců, prozradil, proč tomu tak je.

V 90. letech lidé kroutili hlavou, když bratři Nedvědové vyprodali větší ze dvou stadionů na pražském Strahově, dnes se diví tomu, že se cesty obou muzikantů z jedné rodiny navzdory obrovským úspěchům rozdělily. Mladší František se ani nesnaží předstírat, že by tomu bylo jinak.

„Ne, teď vůbec ne,“ odpověděl Blesku na otázku, zdali se se starším sourozencem Honzou vídá. Společné vystoupení v budoucnu sice zcela nevylučuje, ale jedna zásadní překážka přece jen existuje. „Bratr se rozhodl jít do důchodu,“ prozradil František. Důvodem je nepovedený comeback.

„Já hraju a on šel do penze. Není vyloučeno, že si spolu ještě někdy zahrajeme, ale zatím je to tak, jak to je,“ musí konstatovat mladší z bratří Nedvědů. Jejich společné písničky jsou přitom dodnes populární a publikum si je od Františka žádá.

„Vždycky musíme zahrát Stánky, Kočovné herce, prostě naše největší hitovky,“ svěřil se oblíbený hudebník. „Všechny písničky jsou krásný, jak moje, tak Honzovy, hezky do sebe zapadají. Mají švih a rytmus,“ pochválil jejich společné dílo.

Dnes bratra po jeho boku pravidelně nahrazuje syn Vojta, s nímž je prý hraní velká radost, ačkoliv tomu tak vždycky nebylo. „Byly doby, kdy jsem ho musel trochu usměrňovat, ale naštěstí brzo dospěl. Dneska už je to o vzájemné toleranci nás obou a myslím, že nám to jde,“ dodal František.

Témata: František Nedvěd Honza Nedvěd