Lékař prozradil, jak odcházel herec Václav Postránecký!

Václav Postránecký 5

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. května 2019 16:14

Poslední dny života strávil herec Václav Postránecký (†75) v kruhu rodinném. Lékaři potvrzují, že podpora blízkých a pohoda samotného pacienta hrají důležitou roli, utrpení se dá zmírnit také pomocí léků.

Včera pozdě večer zemřel legendární herec Václav Postránecký, jemuž bylo před několika dny v beznadějné situaci umožněno odejít z nemocnice, aby poslední chvíle svého života strávil v kruhu rodinném. Právě po boku svých nejbližších v úterý ve 22:40 naposledy vydechl.

Server eXtra.cz oslovil odborníka z oboru onkologie, Postránecký totiž podle dostupných informací bojoval s blíže nespecifikovaným druhem rakoviny. Do poslední chvíle se nevzdával naděje, že se vyléčí, podstupoval chemoterapie, děkoval za podporu. Přesto byla nakonec zákeřná nemoc nad jeho síly.

„V posledním stadiu této vážné nemoci je důležitá podpora rodiny a zejména psychický klid a pohoda pacienta, který by neměl trpět bolestmi a ani jinými klinickými obtížemi,“ konstatuje pro eXtra.cz lékař Jiří Špajda s tím, že takový je obecný pohled na věc.

„Konkrétní stav pana Postráneckého jsem neznal, pokud jde o rakovinu střev, tak v konečném stadiu v současnosti pacient netrpí. Jsou mu podávány tišicí léky,“ přiblížil možný průběh posledních dní hercova života.

Ani působení léků však pacienta logicky nezbaví všech problémů. „Je to ale zrádná nemoc, kdy v posledních momentech života se pacient cítí vyčerpán, spavý, unavený a slabý,“ dodal onkolog Špajda pro eXtra.cz.

Témata: Václav Postránecký