Kolegové truchlí nad odchodem Postráneckého: Bohdalová a další jsou v šoku!

Václav Postránecký 10

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. května 2019 14:11 | Aktualizováno: 8. května 2019 17:08

Ač nejspíš věděli, že je těžce nemocný, přesto jsou mnozí herečtí kolegové smrtí Václava Postráneckého (†75) zaskočeni. Kupříkladu Jiřina Bohdalová doslovně uvedla, že je v šoku, ozvali se také Václav Vydra nebo Jaroslava Obermaierová.

Včera večer podlehl těžké nemoci legendární herec Václav Postránecký. Veřejnost byla o jeho úmrtí informována Národním divadlem dnes před polednem. První reakce na sebe nenechaly dlouho čekat, zde vám přinášíme už druhou várku vzkazů a kondolencí, tentokrát výhradně z řad jeho kolegů z branže.

Třeba herečku Jiřinu Bohdalovou, která před pár dny oslavila 88. narozeniny, informace o smrti mladšího kolegy evidentně zaskočila. „Bože můj… To je tak hrozné,“ nechala se slyšet pro eXtra.cz. Nakonec v několika větách vzdala Postráneckému hold.

„Budu na něj vzpomínat jako na velkého kamaráda, hodně jsme spolu hráli v mnoha komediích. Byl to vynikající herec, bezvadný srandista a vynikající člověk,“ uvedla Bohdalová s tím, že víc toho teď neřekne, protože je v šoku.

„To jsem moc smutná, měla jsem Vaška ráda a moc ráda jsem s ním hrála,“ reagovala pro Blesk Jaroslava Obermaierová, která zavzpomínala na společná natáčení, především na film Jakou barvu má láska režiséra Zbyňka Brynycha.

„Ptal se mě, s kým bych si chtěla zahrát a já mu odpověděla, že jsem v Komorním divadle viděla Václava Postráneckého a že mě zaujal. Brynych odvětil, že Postránecký řekl totéž o mně,“ vyprávěla Obermaierová.

Smutní i Václav Vydra, který Postráneckého poznal, ještě když žili jeho rodiče. „Naposledy jsme spolu dělali Švejka v divadle Hybernia. Nikdy na něj nezapomenu,“ konstatuje. „Občas nešel pro odsudek daleko, někdy si rejpnul, ale mnohdy měl pravdu. Měl můj respekt,“ popsal Vydra jeho povahové vlastnosti.

Vyjádřil se také herecký štáb seriálu Krejzovi, v němž se legendární herec objevil na obrzovce naposledy. „Do poslední chvíle jsme doufali, že se pan Postránecký uzdraví a zase s námi začne točit. Je nám to moc líto a vyjadřujeme upřímnou soustrast všem jeho blízkým,“ kondolovali herci.

Témata: Václav Postránecký Jiřina Bohdalová Václav Vydra Jaroslava Obermaierová