Sbohem! Česko se za doprovodu Queen loučilo se Šuralem! Rodina i přátelé v slzách!

Pohřeb Josefa Šurala 6

Autor: Libor Frýdl, stars24.cz

5. května 2019 15:34 | Aktualizováno: 6. května 2019 4:09

Rodina, spoluhráči a fanoušci se des loučí v brněnském krematoriu s fotbalistou Josefem Šuralem, který zemřel v pondělí po nehodě minibusu v Turecku.

Lidé se začali scházet krátce po 13. hodině. Mezi prvními dorazila do smuteční síně rodina Josefa Šurala - manželka Denisa s dětmi. Přijeli i bývalí spoluhráči z Liberce a Sparty.

Dorazila i delegace ze zahraničí, zástupci Alanyasporu, za nějž v Turecku Šural hrál. Nechyběli ani jeho fotbaloví fanoušci. Už během týdne přišla rodině i tuzemským klubům řada kondolencí nejen z českého a tureckého prostředí, ale například i od FC Barcelona. Dnes se osobně přidaly zástupy těch, kteří měli k zesnulému hráči blízko i osobně.

O půl druhé se smuteční síň otevřela pro veřejnost za zvuku písní Show Must Go On a We Are The Champions od skupiny Queen. Následně si smuteční hosté poslechli životní příběh mladého hráče.

"Uprostřed mladého života naplněného láskou, rodinným štěstím a sportovními úspěchy se dnes loučíme s velkou bolestí a smutkem v srdcích nás všech s vaším milovaným manželem, tatínkem, synem, bratrem, vnukem, zetěm, bratrancem, švagrem, synovcem, strýcem, kamarádem a spoluhráčem, panem Josefem Šuralem," uvedla podle televize Nova řečnice.

"Jsem přesvědčenej, že jsme všichni věděli, co jsme v Pepíkovi měli. Neobyčejného člověka s obrovským srdcem pro nás všechny. Vyměnil bych všechno, abychom se tady dneska nemuseli scházet. Každý ráno, když jedu do práce, tak za volantem brečím," uvedl na pohřbu bývalý spoluhráč Václav Hladký.

Dorazil také trenér Petr Uličný, který si Šurala vytáhl z dorostu do Zbrojovky. "Byl to krásnej člověk. Měl jsem ho velice rád. Upřímnou soustrast všem, je to strašně smutný," řekl televizi otřesený Uličný.

Sparta se s Šuralem rozloučila už před sobotním ligovým utkáním s Ostrava. Oba týmy přišly na trávník v dresech s jmenovkou zesnulého hráče a číslem 23, které nosil na dresu. Podobně uctil Šuralovu památku před zápasem se Slavií i Liberce, jehož hráči navíc měli černé pásky. Na obou stadionech se před výkopem držela minuta ticha, symbolicky v 23. minutě se pak tleskalo vestoje.

Ofenzivní záložník či útočník zemřel po nehodě minibusu, kterým se s dalšími hráči Alanyasporu vraceli z nedělního ligového utkání na hřišti Kayserisporu. Nehoda se stala pár kilometrů před cílem v Alanyi. Bývalý sparťanský kapitán, který do Turecka zamířil v zimě z Letné, podle tureckých médií vypadl z vozu a utrpěl mnohačetná zranění, jimž v nemocnici podlehl. Nehodu údajně zavinil řidič. Podle prvních informací za volantem usnul, ale to později v policejním protokolu popřel.

Témata: Josef Šural