Miroslav Donutil naznačil, jak na tom Karel Gott je!

Miroslav Donutil 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. května 2019 16:57 | Aktualizováno: 3. května 2019 3:04

Ani Miroslav Donutil se nevyhnul slovům o tom, jak si vede jeho přítel, zpěvák Karel Gott. Moc by si prý přál, kdyby spolu opět mohli vyrazit do lázní, je mu však líto, že už to nemohou zopakovat. Jako správný vypravěč však připojil vtipnou historku z předloňského pobytu.

Herec Miroslav Donutil naznačil v nedávném rozhovoru s Halinou Pawlowskou, čeho už dnes nejspíš není schopen legendární zpěvák Karel Gott, kterého v posledních letech provázejí zdravotní problémy. Mnohonásobný Zlatý slavík bojoval dokonce i s rakovinou.

Donutil si ve vysílání rozpomněl na jejich společnou historku z roku 2017. Sám totiž každoročně jezdí do lázní v jihočeské Třeboni, kde ho podle jeho slov dávají dohromady. Několik let po sobě zval také Gotta. „On na to konečně přistoupil, to bylo předloni,“ řekl ve vysílání Rozhlasu.

„A to si nedovedete představit, co se stalo tam v té jídelně, kam já chodím dvanáct let,“ pokračoval ve vyprávění populární herec. „Ty ženský, co tam byly, najednou dostaly výraz, který neumím předvést. Všechny chodily a říkaly: ‚Tady jsem vám udělala tohle, tady máte švestičkové buchty, tohle jsem vám upekla‛,“ popisoval Donutil.

Poté přidal ještě jednu jihočeskou příhodu s mistrem a nakonec zhodnotil celý pobyt. „Moc jsme si to užili tu Třeboň, bylo to hrozně krásný,“ konstatoval herec, který se s Gottem zná už několik desetiletí. „Je mi líto, že to nemůžeme zopakovat,“ nechal se slyšet.

„Třeba to ještě přijde,“ oponovala mu moderátorka relace Halina Pawlowská. „Moc bych si to přál,“ dodal Donutil. Bylo však znát, že ohledně Gottova zdravotního stavu nechce ani jeden z nich být moc konkrétní. Vzhledem k tomu, že zpěvák letos oslaví už 80. narozeniny, je však jasné, že mu určitě bylo někdy lépe.

Témata: Miroslav Donutil Karel Gott Halina Pawlowská