Iveta Bartošová posmrtně vydělává miliony!

Iveta Bartošová 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. května 2019 20:26

Výčitky vdovce Josefa Rychtáře může syn zesnulé zpěvačky Ivety Bartošové Artur Štaidl klidně hodit za hlavu. Patří totiž k dědicům, kteří za pět let, které uběhly od tragické smrti Bartošové, vydělali miliony korun.

Iveta Bartošová i posmrtně vydělává miliony. Jak je to možné? Její písně jsou totiž stále populární, za jejich přehrání v rádiu nebo televizi se však musí platit. Peníze pak plynou do kapes pozůstalých včetně jejího syna Artura Štaidla.

„Od dubna 2014 do loňského prosince bylo vyplaceno dědicům na tantiémách a interpretačních poplatcích celkem nezdaněných 3,47 milionu,“ řekl deníku Aha! dobře informovaný zdroj z Ochranného svazu autorského (OSA), který za vyplácení tantiém umělcům či držitelům osobnostních práv zodpovídá. Oficiálně OSA o částkách mluvit nechce.

Nejvíce peněz plynulo do rodinné kasy v prvních měsících po Ivetině tragické smrti, od které v pondělí uplynulo 5 let. Jen během prvního půl roku vydělaly hity Bartošové dědicům v čele s jejím synem Arturem 850 tisíc.

I to je důvod, proč může syn hudebníka Ladislava Štaidla hodit za hlavu slova posledního životního partnera maminky, vdovce Josefa Rychtáře. Ten mu od Ivetina hrobu, v němž však chybí ostatky zpěvačky, spílal, že za Bartošovou vůbec nechodí.

Rychtář si dokonce dovolil tvrdit, že když Iveta umřela, byl Artur „vysmátej“. To se však nezdá být příliš pravděpodobné, smrt maminky jej dozajista zasáhla. Arturova chůva se nechala slyšet, že na hrob nikdo nechodí, protože v něm zpěvačka není. Urnu si pro sebe totiž nechal Rychtář.

Témata: Iveta Bartošová artur štaidl