Řepka a vězení? Prosí, aby mu dali víc!

Tomáš Řepka 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. května 2019 14:58 | Aktualizováno: 1. května 2019 19:29

Jen dva roky? I taková mohla být reakce Tomáše Řepky na včerejší přísnější rozsudek, který ho pošle na 24 měsíců za mříže. Už dříve se bývalý úspěšný fotbalista nechal slyšet, že by si přál strávit ve vězení alespoň pět let. Může se toho ještě dočkat?

Odvolací soud včera zpřísnil trest pro bývalého fotbalového reprezentanta Tomáše Řepku na dva roky. Moderátorka Kateřina Kristelová, která je jeho životní partnerkou, už před časem na sociální síti zmoderovala diskuzi, v níž fotbalista odpověděl na palčivou otázku, jaký trest by si za svoje extempore zasloužil.

„Každý den se nás ptají lidi, kdy už konečně půjdeme do basy,“ říká na zhruba rok starém videu Řepka. „Ptají se mě, jak to vydržíme ty dva roky v base. A já říkám, že dva roky je málo, já jich budu mít pět,“ konstatuje fotbalista, zatímco leží vedle Kristelové. Z vtipu je ale drsná realita, Řepku opravdu výhledově čeká nástup za mříže.

pic.twitter.com/2RzUllC6EK

— Out of context Czech football (@outofcontextcz) 30. dubna 2019

Včera reagovali na rozsudek každý po svém. Zatímco Kristělová zveřejnila přebal knihy s názvem Jak přežít kretény, Řepka vyvěsil fotku z dob fotbalové kariéry.

O ní se mluvilo i u soudu, kde začal soudce Petr Beneš vyjmenovávat všechny kluby, za které bývalý reprezentant hrál, aby tak demonstroval, že si během kariéry vydělal spoustu peněz. Přesto je veden v Centrální evidenci exekucí.

Když mu státní zástupkyně předávala výpis z evidence, Beneš prohlásil, že „před sebou Řepka nemá nejlepší květen“. Poukazoval nejen na exekuce, ale i další soudní líčení, která Řepku již brzy čekají a trest se tak může ještě zvýšit. Beneš na závěr konstatoval, že ze svízelné situace se musí fotbalista vyhrabat sám.

Témata: Tomáš Řepka Kateřina Kristelová