Měl důvod, proč nepřijít. Tomáš Řepka dostal dva roky natvrdo!

Tomáš Řepka 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. dubna 2019 12:06

Odvolací soud dnes zpřísnil fotbalistovi Tomáši Řepkovi trest z 15 na 24 měsíců. Bývalý český reprezentant se na jednání nedostavil, jeho právní zástupce však očekává, že bude vyneseným rozsudkem šokován. Kdy čeká Řepku nástup za mříže?

Dva roky vězení! Tak zní rozsudek odvolacího soudu, který bývalému fotbalovému reprezentantovi zpřísnil původně uložený patnáctiměsíční trest za zpronevěru luxusního auta a internetové útoky na exmanželku Vlaďku Erbovou. Tentokrát je rozsudek pravomocný a fotbalistu tedy čeká nástup za mříže.

Původní verdikt, který byl pod sazbou, soud rozumně nevysvětlil, odvolací senát navíc neshledal k osobě Řepky nic, co by se dalo označit za dobrodiní. Předseda odvolacího senátu Petr Beneš se nechal slyšet, že dvouletý trest považuje za dostačující, vzhledem k dalším trestním stíháním, kterým Řepka čelí však netuší, zdali půjde o konečný trest.

Řepka se ani jednou u soudu nehájil osobně, kvůli psychickému stavu si nevyslechl ani dnešní rozsudek. Zastupoval ho právní zástupce Jaroslav Jankrle, který uznal porážku. Rozsudek ho zaskočil, zatím prý neví, zda se proti němu odvolají. „K nástupu trestu by mělo dojít v relativně krátké době, ale záleží to na soudu pro Prahu 6, kdy vydá nařízení k nástupu trestu,“ řekl Blesku.

Jaká bude reakce Řepky? „Myslím, že to pro něj bude velký šok a musím mu to telefonicky oznámit. Určitě tohle nečekal a ani já ne, bohužel jsme neuspěli, ale to se stává,“ konstatoval právník. Nemyslí si, že by si Řepka chtěl vyhnout nástupu k výkonu trestu, v jaké věznici skončí, zatím jasné není.

Řepka už byl dříve v podmínce za řízení v opilosti, kterou mu soud nedávno nepravomocně změnil na devět měsíců vězení. Fotbalista se bude navíc u soudů zpovídat ještě z dvojího neplacení výživného svým exmanželkám.

Témata: Tomáš Řepka soudy