Demonstrace za nezávislost justice a proti Babišovi? Do ulic vyšly i české celebrity!

Matěj Ruppert na demonstraci proti Babišovi

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

30. dubna 2019 10:41 | Aktualizováno: 30. dubna 2019 11:14

Do včerejších demonstrací proti premiérovi Andreji Babišovi (ANO) a plánované změně v čele ministerstva spravedlnosti. Zúčastnily se jich tisíce lidí, mezi nimi i řada českých celebrit! Kromě politiků vyšly do ulic třeba také herečky Jan Plodková nebo Sandra Nováková!

Mezi tisícovkami demonstrantů bylo možné najít i řadu známých tváří. Vedle politiků se v průvodu v Praze objevily i známé osobnosti! „Nezávislá justice je jediná cesta ke spravedlnosti! Nenechme si ji vzít!“ burcovala Čechy herečka Jana Plodková, která se objevila například v seriálu Černé vdovy.

„Byli jsme tam! Celá rodina,“ zareagovala na její slova její herecká kolegyně Sandra Nováková, kterou televizní ji znají jako Evičku z Bylo nás pět, Gábinu z Ordinace v růžové zahradě či Sašu Růžičkovou z Modrého kódu.

Další herečky sice chtěly jít, povinnosti jim to ale nedovolily. „Já dneska nemohla. Díky, že jsi byla!“ ocenila angažovanost Jany Plodkové herečka Jitka Schneiderová.

„Taky jsem nemohla!!! A mrzí mne to! Díky všem, kdo byli!!“ vzkázala Eva Holubová. Plodková ji ovšem připomněla, že podle všeho nepůjde o poslední akci tohoto druhu!

„Evičko, vypadá to, že za týden jdeme zas! A kdybys zase nemohla, tak stejně budeš tam,“ uklidňuje Holubovou Jana Plodková.

Demonstrace se zúčastnili také například herečka Aňa Geislerová, zpěvák Matěj Ruppert nebo kajakář Vavřinec Hradílek!

Témata: Demonstrace Jana Plodková Jitka Schneiderová Sandra Nováková Eva Holubová Aňa Geislerová Matěj Ruppert