Pět let od smrti Ivety Bartošové: Poprvé padlo jméno Jiří Pomeje!

Jiří Pomeje s Ivetou Bartošovou 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. dubna 2019 16:16

V souvislosti s výročím smrti zpěvačky Ivety Bartošové poprvé padlo jméno jejího exmanžela Jiřího Pomejeho, který ji na onen svět následoval letos v únoru. Na konflikt s oblíbeným hercem zavzpomínal hudebník Jarek Šimek.

Zatímco řada více či méně tajných lásek Ivety Bartošové se v souvislosti s výročím jejího úmrtí opět objevila na scéně, přinejmenším jeden její někdejší životní partner už promluvit nemůže. Herec Jiří Pomeje (†54), který byl s Ivetou dokonce ženatý, se výročí nedožil. 26. února 2019 totiž podlehl rakovině.

Přesto jeho jméno v den výročí Ivetiny smrti padlo. Na jazyku ho měl hudebník Jarek Šimek, který s Bartošovou spolupracoval na tvorbě jejích posledních písní. Zároveň však z první řady sledoval, jak se hroutí manželství zpěvačky a Pomejeho.

„Nikdy jsem jí do soukromí nemluvil, to byla její věc, naopak jsem se toho rozvodu bál, aby jí to psychicky neublížilo,“ vzpomíná pro Super.cz. Populární herec a producent v něm však viděl viníka svých problémů ve vztahu se zpěvačkou.

„Řešila to s Jirkou telefonicky u mě ve studiu, kdy dokonce přišel i Jirkův dobrý kamarád Pavel Pásek,“ připomíná Šimek člověka, který hrál v Pomejeho životě zásadní roli až do posledních chvil. „Iveta si stála za svým a Jirka Pomeje mi pak dával rozvod za vinu,“ konstatuje Šimek pro Super.cz.

Jiří si později našel další manželku Andreu a dá se tak předpokládat, že jeho hlava vychladla. Přesto si Pomeje se Šimkem celou věc nikdy nevyříkali. „Tolikrát jsem Jirkovi chtěl vysvětlit, že se tak Iveta rozhodla už v době, kdy se mnou prakticky ještě nenatáčela, ale to už bohužel nestihnu,“ uzavírá toto téma Šimek.

Témata: Jiří Pomeje Iveta Bartošová