Pavel Novotný má jasno: Proč Pepa Šural zemřel a já přežil?

Pavel Novotný 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. dubna 2019 13:46 | Aktualizováno: 29. dubna 2019 22:22

Bulvární novinář Pavel Novotný se sice hlásí k pražské Slavii, i jeho však zasáhla tragická smrt bývalého hráče druhého z pražských „S“ Josefa Šurala. Vzpomněl si totiž, že byl účastníkem podobně vypadající nehody, jedna věc mu však tehdy zachránila život.

Obrovská tragédie zasáhla dnes ráno český fotbal, ale především rodinu fotbalového reprezentanta Josefa Šurala, který podlehl těžkým zraněním, která utrpěl během cesty z utkání svého Alanyasporu. Podle ředitele nemocnice, do níž byl fotbalista převezen, Šural vypadl při dopravní nehodě z auta a vše tak nasvědčuje tomu, že nebyl za jízdy připoután.

Tato informace samozřejmě vyvolala řadu reakcí, s jednou přispěchal i starosta pražských Řeporyjí a bývalý bulvární novinář Pavel Novotný. Ten na Twitteru sdílel fotografie z tři roky staré vážné dopravní nehody, které byl účastníkem.

z tohoto jsem jako spolujezdec vylezl v dubnu 2016.. zachránilo mě, že jsem byl připoutaný.. nikdy bych nejel nepřipoután, nejezdím na silničním motocyklu.. takové věci bych považoval za bezohlednost ke svým blízkým. Letěli jsme 40m vzduchem z D1 do lesa. Pás mi zachránil zivot. pic.twitter.com/sKZfQDrkbN

— Pavel Novotný (@PavelNovotnak) 29. dubna 2019

„Z tohoto jsem jako spolujezdec vylezl v dubnu 2016. Zachránilo mě, že jsem byl připoutaný. Nikdy bych nejel nepřipoután, nejezdím na silničním motocyklu. Takové věci bych považoval za bezohlednost ke svým blízkým. Letěli jsme 40m vzduchem z D1 do lesa. Pás mi zachránil život,“ popsal svou zkušenost.

Jako spolujezdec vyvázl jen s velkými modřinami od pásů, zatímco řidičovi museli zašít ucho. Pro Novotného to bylo velké ponaučení. „Nebohý Šural nic takového za sebou neměl, neměl tuhle zkušenost. Já se od té bouračky cítím strašně divně, když se rozjede auto a nejsem připoutaný,“ svěřil se.

Pak ještě na Twitteru sdílel názor jiného uživatele této sociální sítě, který konstatoval, že Josef Šural „zbytečně zemřel kvůli chybě druhých, ale i své vlastní“. „Tak ať aspoň nezemřel úplně zbytečně. Lidi, proberte se,“ stálo na konci příspěvku, který Novotný označil za „absolutní pravdu“.

Témata: Pavel Novotný Josef Šural