Jiří Mádl promluvil o společnosti: Politika ho překvapuje, sociální sítě jej ničí!

Mádl, Jiří (herec, režisér) 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

24. dubna 2019 9:19

Herec a režisér Jiří Mádl stíhá při veškerém shonu sledovat i to, co se v současnosti děje v české společnosti. Především se soustředí na politickou scénu a sociální sítě, které jej dokážou pěkně vytočit. Co mu na nich tak strašně vadí?

Jiří Mádl byl na Českém rozhlase hostem obávané moderátorky Barbory Tachecí, které svého času odešel uprostřed rozhovoru kolega Jan Kraus. U Mádla k ničemu podobnému nedošlo, ač byla také řeč o politice, což vedlo před lety v případě Krause k odchodu ze studia.

Jaké jsou Mádlovy nejsilnější pocity z aktuální politiky? „Určitě překvapení nad tím, co některým lidem může projít a jak strašně málo síly mají v dnešní době fakta,“ svěřil se herec a režisér v pořadu Osobnost Plus.

Mádl se o politiku zajímá dlouhodobě, už před několika lety byl s kolegyní Marthou Issovou tváří kampaně Přemluv bábu, která se snažila přesvědčit seniory k tomu, aby přišli k volebním urnám. Co dělá dvaatřicetiletý herec v tomhle směru dnes?

„Úplně jsem nezmizel. Je pravda, že cokoliv jsem dělal poté, zůstalo ve stínu. Dál jsem se účastnil několika debat a besed,“ prozradil Mádl. „Nikdy už ale nepřišlo nic tak drzého a provokativního jako Přemluv bábu,“ přiznává. Možná právě proto si jej už lidé s podobnými iniciativami tolik nespojují.

Ještě jedna věc však všestranného umělce dokáže vytočit. „Ničí mě jazyk sociálních sítí. To, o čem by lidé neměli odvahu se dřív bavit ani ve tři ráno po pěti pivech, teď už hrdě prezentují pod svým vlastním jménem,“ nechal se Mádl slyšet s tím, že to jej děsí ještě mnohem víc.

Témata: Jiří (herec režisér) Mádl