Ivan Mládek seknul s televizí. A na rovinu řekl proč!

Mládek, Ivan 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

23. dubna 2019 9:55 | Aktualizováno: 23. dubna 2019 11:29

Když začínala TV Nova, zlákala do svých řad i písničkáře Ivana Mládka, který následně zůstal na televizních obrazovkách dlouhá léta. Pár roků zpátky se však vytratil a o návratu nechce ani slyšet. Proč už se nechce objevovat před kamerou?

Ivan Mládek je známý především jako písničkář, svého času se však projevoval i jako zdatný moderátor, jehož Čundrcountryshow si oblíbily desítky tisíc tuzemských televizních diváků. Přesto říká, že dnes už by do podobného kolotoče vstupoval nerad.

Když před sedmi lety oslavil 70. narozeniny, rezolutně se rozhodl, že pořad pro televizi už dělat nebude. „Žere čas, tak dělám to, co mě baví. Brnkám nebo maluju,“ uvedl pro Expres a dodal, že by nepřijal ani milionovou nabídku.

„Čas strašně utíká a v sedmdesáti jsem si řekl, že s ním budu hospodařit. Dělat takový pořad v televizi je totální nasazení a měsíc uteče jako týden,“ vysvětlil, co ho přesvědčilo k rozhodnutí. Na léta strávená natáčením přitom vzpomíná hezky. Po revoluci si užíval naprostou svobodu a v pořadech si mohl dělat, co chtěl. „ Ale ta nádoba přetekla,“ nechal se slyšet.

Má alespoň nějaký recept na úspěch pro novou generaci tvůrců? „Člověk to nikdy nemůže odhadnout. Nikdy nevíte, jak to bude na lidi působit. Z toho pořadu ale asi bylo cítit, že nás to bavilo,“ vzpomíná Mládek.

„Nějak už nás nebaví někam jezdit a výletit. Já jsem s kapelou pořád na kolech,“ konstatuje písničkář, který se během posledních let musel vyrovnat se ztrátou mnoha svých přátel. „Bylo nás tam asi třicet a dost jich také pochcípalo,“ uzavřel Mládek své povídání pro Expres poněkud ostřejším slovníkem.

Témata: Ivan Mládek