Houslista Jaroslav Svěcený přiznal myšlenky na sebevraždu!

Jaroslav Svěcený 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

18. dubna 2019 10:11

Houslista Jaroslav Svěcený tak dlouho odkládal své zdravotní problémy, až skončil nehybný na nemocničním lůžku. S odstupem času teď přiznává, že přemýšlel dokonce o sebevraždě, nejčernější myšlenky mu však pomohl zahnat psycholog a láska k houslím.

Nedávná urologická nemoc byla pro Jaroslava Svěceného velkou zkouškou. O svůj zdravotní stav prý dlouho nedbal, ač se den ode dne zhoršoval. „Ale když jsem se vrátil z Indie, hned mě odvezli do nemocnice, až tak to bylo vážné. Hned z letadla mě odvezli do Hradce Králové,“ prozradil Expresu.

Hudebník ležel tři měsíce v nemocnici v šílených bolestech. Vyšetření naštěstí neprokázalo zhoubný nádor, přesto musel Svěcený podstoupit závažnou operaci, ze které měl hrůzu. Žádná jiná možnost však nebyla. „To byl ale začátek pekla,“ konstatuje s odstupem času.

„Já skoro nekomunikoval se světem, měl jsem kolem sebe jen doktory a sestřičky, byl jsem odtržen od svého života, práce, do toho ty nesnesitelné bolesti, teď můžu říct, že jsem si zkusil opravdové peklo,“ nechal se slyšet.

„Dokonce jsem na tom byl psychicky tak špatně, že jsem pomýšlel na nejhorší, dokonce tam byly i myšlenky na sebevraždu,“ přiznává oblíbený houslista, kterému byl nakonec přidělen psycholog, protože měl opravdu jen ty nejčernější myšlenky. „Naštěstí ale doktor pomohl, začal jsem se cítit lépe. Začal jsem myslet i na návrat k hudbě. Najednou jsem to už nechtěl vzdávat,“ vzpomíná.

Díky problémům prý poznal, kdo jsou jeho opravdoví kamarádi. „Opravdu mohu říct, že mě z toho dostaly housle. A radši chodím ještě každé dva měsíce k psychologovi na kontrolu, ale teď můžu říct, že jsem opravdu zase šťastný,“ uzavírá Svěcený své vyprávění pro Expres.

Témata: Jaroslav Svěcený