Zpěvák známé české kapely jde na protialkoholní léčení!

Petr Harazin (zpěvák)

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. dubna 2019 21:40

Kapela Nebe, kterou pomáhal etablovat na tuzemské scéně Richard Krajčo, dočasně přijde o jednoho ze členů. Zpěvák Petr Harazin dnes oznámil, že jde na protialkoholní léčení. V Česku přitom nebývá zvykem, aby celebrity taková témata komunikovaly na sociálních sítích.

Zpěvák populární české kapely Nebe Pavel Harazin dnes večer na sociálních sítích publikoval dlouhou zpověď, v níž oznámil, že jde na protialkoholní léčení. „Ani nevím, jak začít… Snad větou, ‚Nechápu lidi, kteří kouří a pijou alkohol!‛ kterou jsem už řekl ve svém životě desítkám, možná stovkám lidí,“ začíná dlouhý text.

V souladu s touto větou prý žil jen do osmnácti. „Pak jsem ‚přičichl ke špuntu‛ a mezi mnou a alkoholem přeskočila jiskra,“ konstatuje Harazin a připomíná, že muzikantská profese a alkohol jdou tak nějak ruku v ruce.

Dřív prý nechápal, jak problémy s pitím mohou zajít tak daleko, že se někdo rozhodne nastoupit na léčbu. „Až jsem jednoho dne zjistil, že jsem sám nastoupil do vlaku, který jede úplně jiným směrem, než jsem si myslel,“ uvedl zpěvák. Až letos si v 29 letech uvědomil, že za jedenáct let, co pije, neměl ani týden pauzu od piva.

Nepomohla ani účast na akci „Suchej únor“. „Vydržel jsem! Byl to setsakra dlouhý měsíc, který v mém případě vedl k jedinému vyústění - že jsem si první březnový týden nepamatoval minimálně 4 noci, jak jsem se vlastně dostal do postele,“ popisuje.

Sám si prý myslel, že má vše pod kontrolou. „I po tom, co mě přátelé dovedli až do bytu, i po situacích, kdy jsem usínal na stolech, spadl do řeky, usnul v zimě na balkóně, usnul v posteli s hořící cigaretou, usnul v příkopu podél cesty ve spacáku, ve kterém jsem skákal na diskotéku, přišel dvakrát o řidičák atd.“

Rozhodnutí učinil před týdnem. „10. dubna jsme se sešli v úzkém kruhu rodinném a kapelním a shodli se, že už toho bylo přespříliš a že ten vlak, ve kterém sedím, musí na chvilku zastavit, přehodit výhybku a vrátit se zpátky, odkud přijel. Po Óčko Live Session 26. dubna nastoupím na tříměsíční protialkoholní léčbu,“ vzkázal Harazin na závěr.

Témata: Petr Harazin (zpěvák)