Tamara Klusová rýmovala: Je to dar, kojení zdar!

Tamara Klusová. 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

17. dubna 2019 20:49

Kojení na veřejnosti? Je to téma i pro manželku písničkáře Tomáše Kluse Tamaru, kterou další matky vyzvaly k tomu, aby se vyjádřila. Tamara to udělala a kojících matek se zastala. Kritikům pak poslala jasný vzkaz, co si o nich myslí.

Probíhající kauza kojení na veřejnosti se dotkla i manželky známého písničkáře Tamary Klusové, které prý napsalo padesát žen, zda se k věci vyjádří. Nakonec tak na sociální síti učinila. „Žena by měla mít možnost nakojit své dítě v jakýkoli moment je potřeba,“ napsala.

„Pokud se to někde někomu nelíbí, a je majitelem prostoru, v němž žena v ten moment kojí, měl by v úctě a pokoře ženě nabídnout bezpečné a čisté místo, kde svému dítěti dá najíst, rozhodně ale ne veřejné záchodky,“ myslí si Tamara.

Ten, kdo v kojení spatřuje exibicionismus nebo to v něm vyvolává sexuální pocity, či dokonce pociťuje pocity zhnusení až nechutenství, je pro ni člověkem, kterého je jí moc líto. Takovým lidem poslala jasný vzkaz.

„Přeju mu celým srdcem, aby mu byla nabídnuta pomocná ruka v odblokování jeho traumat, která si v sobě nese,“ dodala Klusová s tím, že kojení je nejdokonalejší jídlo pro všechny děti na „týhle planetě“. „Kojení je dar. Kojení zdar!“ zarýmovala na závěr.

Témata: Tamara Klusová kojení