Jak to vypadá na zámku v Osečanech? Stropnický a Krejčík zvou na návštěvu!

Matěj Stropnický a Dan Krejčík 7

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

15. dubna 2019 9:59

Loni v létě vyvolal někdejší předseda Zelených Matěj Stropnický pořádný poprask, když se ukázalo, že spolu s přítelem, hercem Danielem Krejčíkem, koupil zámek za 12 milionů korun. Od té doby na něm společně pracují a postupně ho zvelebují. A teď ho dokonce zpřístupnili veřejnosti!

Zajímá vás, jak to vypadá na zámku v Osečanech, kde už víc než půl roku žijí Matěj stropnický a jeho přítel Daniel Krejčík? Zámek, který dávají Matěj a Dan za pomoci odborníků i dobrovolníků dohromady, se otevírá pro širokou veřejnost!

„Přijďte k nám!“ lákají noví majitelé zámku na vlastnoručně vytvořeném plakátu. „Úkol zněl vytvořit leták. Že ho dáme na rozhlednu, do hospody, do knihovny a tak...Dan ho pojal ve stylu Celníka Rousseaua, kterýžto styl ovšem znovu vynalezl, neboť ho předtím neznal,“ okomentoval letáček Stropnický.

Lidé si budou moci zámek v Osečanech prohlédnout každou neděli od 3. března do 27. října. Prohlídky začínají v 11:00, 12:00, 14:00 a 15:00. Vstupné je prozatím dobrovolné a Matěj s Danem nabízí nejen návleky pro návštěvníky, ale i možnost krmit dvě zámecké kozy!

Matěj a Dan hned po koupi nemovitosti plánovali, že v části zámku budou bydlet. Už tehdy mluvili i o tom, že část by rádi zpřístupnili pro veřejnost. Z původního mobiliáře zámku se prý nic nedochovalo, pouze jedna kachlová kamna. Kromě toho mají v plánu také pořádat kulturní akce pro veřejnost.

Témata: Matěj Stropnický Daniel Krejčík