Vše je jinak! Rodina ostatky Dana Nekonečného nedostane?

Daniel Nekonečný 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

14. dubna 2019 8:46 | Aktualizováno: 14. dubna 2019 17:16

Kde nakonec spočine legendární zpěvák Daniel Nekonečný (†52)? Podle nejnovější dohody mezi jeho blízkými to bude na více místech, než se původně předpokládalo. Prozradila to osudová žena jeho života Zuzana Kardová.

Od veselého posledního rozloučení s výstředním umělcem Danielem Nekonečným už uplynul víc než týden. Ostatky legendárního zpěváka měly podle původní dohody příbuzných a blízkých spočinout v rodinné hrobce v Boskovicích. Nakonec je ale všechno jinak.

Osudová žena jeho života Zuzana Kardová se totiž dohodla s jeho sestrou Lenkou Konečnou, že si ostatky rovným dílem rozdělí. Kromě rodného města tak Nekonečný spočine rovněž v Praze, kde dlouhá léta žil.

„S Danovou sestrou jsme se dohodly, že si popel rozdělíme,“ přiznala Kardová Blesku. „Jedna část bude uložena do hrobky v místě, kde se narodil a vyrůstal. Druhá pak zůstane u mě,“ dodala žena, jejíž dcera Tereza brala Nekonečného jako svého tátu.

Zuzanu Kardovou dokonce napadl velice originální předmět, do kterého popel uloží. „Když jsem o tom přemýšlela, tak mě napadlo, že ho dám do nějakého keramického tygříka, aby mi Dana připomínal,“ vysvětluje své neotřelé rozhodnutí.

Nekonečného dlouholetá přítelkyně se rovněž vrátila k dění na pohřbu, kde zpěvákova sestra Lenka zkolabovala a museli si pro ni přijet záchranáři. „Sanitka ji odvezla do nemocnice. Tam dostala několik infuzí a uklidňující léky,“ prozradila s odstupem času Kardová.

„Dodnes se dává z toho šoku dohromady. Několik dní se mnou vůbec nebyla schopna komunikovat a staraly se o ní dcery,“ dodala na závěr.

Témata: Daniel Nekonečný