Karel Šíp prozradil, za co jej kolegové nesnáší!

Karel Šíp ve svém pořadu Všechnopárty

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

13. dubna 2019 13:11

Populární moderátor Karel Šíp se těší velké oblibě diváků, ale také kolegů, kteří mu však jednu věc často vyčítají. Šíp je totiž autorem slovíčka, kterým je sám často označován, některým jiným tuzemským bavičům se však příčí.

Bavič je dnes běžně používané slovo, kterým je často označován i moderátor Všechnopárty Karel Šíp. Málokdo ale ví, že právě Šíp tohle slovo vymyslel. Připomněl to v nedávném rozhovoru pro Český rozhlas.

„Když jsme s Jardou Uhlířem začínali, bylo třeba naše role nějak pojmenovat do smlouvy. Tak jsem pro tu interní potřebu do scénáře napsal: první bavič, dvojtečka, druhý bavič, dvojtečka,“ vzpomíná na dobu, kdy tvořili úspěšné duo, které stálo například za legendární Hitšarádou.

Populární moderátor přiznal, že mnohým kolegům z branže se slovo bavič nepozdává. „Někteří umělci to slovo nesnášejí, ale já na něm nevidím nic špatného,“ řekl Šíp. „Neznám jiné české, které by naši práci líp vystihovalo,“ vysvětluje muž, který českému jazyku vládne na výbornou.

„V dnešní době je humor hodně rozvolněný, ale lidi mají možnost výběru. Neposuzoval bych divácký vkus. Každý si může vybrat to, co chce. Nemám rád škatulkování humoru. Ten je pro mě buď dobrý, nebo špatný. Když se fór povede, je jedno, z jakého je šuplíku,“ konstatuje Šíp.

Sám ale v minulosti přiznal, že mu humor některých kolegů také nesedí. Kupříkladu se jasně vyjádřil o tom, že by nikdy nešel jako host do konkurenční talkshow Jana Krause. Vadí mu totiž, že Kraus sedí na vyvýšeném stupni a nad hosty tak má optickou převahu.

Témata: Karel Šíp