Obří průšvih manžela Verešové: Volopich lhal! Posílal exekutory na děti!

Daniel Volopich a Andrea Verešová 11

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

12. dubna 2019 14:54 | Aktualizováno: 13. dubna 2019 3:08

Manžel modelky Andrey Verešové (38) má co vysvětlovat! Advokát Daniel Volopich (54) čelí obvinění, že posílal exekutory na děti!

Česká televize před pár dny poukázala na to, že Volopich v minulosti vydělával na nezletilých dlužnících. Jeho advokátní kancelář AKVT měla od roku 2010 do roku 2013 v Plzni na starosti vymáhání pohledávek za jízdu načerno.

Právníci kanceláře odkupovali tisícikorunové pokuty pro černé pasažéry, kteří sankci nezaplatili. Následně je přeprodali firmě Marsa Limited na Britských Panenských ostrovech a pohledávky s tučnou přirážkou vymáhali. 

Volopich tvrdí, že si na spolupráci s touto firmou nevzpomíná, zároveň se dušuje, že po dětech a mladistvých se nic nevymáhalo. Jenže v únoru 2012 hovořil jinak. Tehdy pro regionální Deník uvedl, tvrdil, že obesíláni jsou i zákonní zástupci dětí do 15 let a že nově to mají být i nezletilí do osmnáctého roku věku.

Člověk v tísni naopak poukázal na to, že jen v Plzni je nezletilých dlužníků v exekuci více než 600. Za všemi případy sice prý nestojí Volopich a jeho kolega, přesto prý na nich má velký podíl!

„Oni jsou konstruktéři toho mechanismu, který se v Plzni používal. Modus operandi byl, že dopravní podnik dostane soudní rozhodnutí. Ve chvíli, kdy ho má, jej obratem prodá za nominální cenu Volopichovi a Tomšíčkovi. Ti to obratem prodají Marse Limited a pak tomuto subjektu v daňovém ráji poskytují právní služby a vymáhají pro ně. Těm dlužníkům to samozřejmě naskáče,“ popsal Blesku jeden z expertů Člověka v tísni.

Stejná situace prý panuje i v dalších českých městech. „Ono je to jako přes kopírák i v některých jiných velkých městech, ale nikdy to u těch dětí nedospělo do takové míry jako v Plzni. Takže určitě ne všechno vymáhali oni, ale tehdejší dopravní podniky a Volopich byli jedno,“ dodal odborník,

Témata: Daniel Volopich Andrea Verešová Exekuce dluhy