Heidi Janků promluvila: Jak je na tom prasynovec Tomášek (4), kterého unesla vlastní matka?

Heidi Janků 5

Autor: Klára Dosedělová, stars24.cz

10. dubna 2019 14:53

Dlouhé měsíce neměla rodina Heidi Janků (56) vůbec žádné informace o prasynovci zpěvačky Tomáškovi (4) Více než 100 dní po chlapci pátral Interpol! Dnes už je Tomášek doma, přesto to není úplně snadné!

Ztracený Tomášek byl loni v říhnu nalezen na indonéském ostrově Bali, kde jej doprovázel jeho strýc – bratr chlapcovy matky Renaty Figurové. V Asii podle Janků žil Tomášek celý rok! Figurová ho nechala odvést na druhou stranu světa, aby se nemohl vídat s jeho tatínkem Tomášem Figurou!

Když se chlapeček vrátil do Česka, byla rodina v šoku! Špatně mluvil a skoro mu nebylo rozumět. Dnes už je to lepší, na všechno zlé už prý pomalu zapomíná! „Tomášek nám dělá jenom radost. Začíná se z něj stávat šťastný pětiletý chlapec, který občas dochází na logopedii,“ prozradila Heidi Janků.

Přestože případ vyvolal obrovský zájem ze strany médií i široké veřejnosti, rodina chce Tomáška držet spíše v ústraní, aby měl klid. „Navíc jsme sice s jeho matkou ten první boj vyhráli, ale ona bojuje dál,“ posteskla si zpěvačka pro Blesk.

Renatu Figurovou sice policisté zadrželi, soud ji ovšem v listopadu z vazby propustil. K Tomáškovi se ale nesmí ani přiblížit!

Heidi také prozradila, že jejímu prasynovci pomohlo, že má po návratu ze zahraničí kolem sebe celou rodinu. „Všichni jsme se strašně báli, co si v té své dušičce ponese na celý život. Zdá se ale, že je to pašák a zvládá to líp než my dospělí,“ dodala Heidi Janků.

Témata: Heidi Janků