Válka o Miss! Šílený podraz, Maláčová nás okradla, vzpomíná Zapletal!

Maláčová, Michaela 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

8. dubna 2019 8:50 | Aktualizováno: 8. dubna 2019 14:12

Boj o značku Miss se v Česku rozhořel už před více než 10 lety, rány se však hojí pomalu. Zakladatel a bývalý prezident soutěže krásy Miloš Zapletal tak stále nemůže přijít na jméno Michaele Maláčové. Co by jí dnes vzkázal?

Na den přesně před třiceti lety se uskutečnil první ročník Miss Československo, u jejíhož zrodu stál dnes pětasedmdesátiletý Miloš Zapletal. Soutěž následně úspěšně vedl téměř 20 let, než dostal „kudlu do zad“ od Michaely Bakaly Maláčové, které dodnes nemůže přijít na jméno.

„O té mi radši ani nemluvte!“ svěřil se Blesku. „Ta na mě udělala šílený podraz, ukradla nám kontakty. Pod rouškou toho, že její tehdejší spřízněnec a majitel velkého autobazaru od nás chce koupit celou soutěž. Přivedla ho k nám do agentury, a když člověk uzavírá smlouvu, tak musí nechat kupce trochu nahlédnout do know-how,“ popisuje někdejší prezident soutěže krásy.

„Oni to zneužili, ofotili si smlouvy se zahraničními držiteli licencí. Maláčová následně oslovila Miss Universe a dojednala si licenci a následně rozjela konkurenční soutěž,“ pokračuje Zapletal, který připouští, že sice nešlo o trestný čin, ale morálka dostala podle jeho názoru na frak.

Práva k soutěži nakonec prodal. „Skoro dvacet let jsem úspěšně dělal Miss a dospěl jsem k závěru, že už tomu neumím dát nový impuls. A já mám v povaze, že když už něco nemohu posunovat dál, tak od toho raději odejdu,“ vysvětluje s tím dovětkem, že z boje určitě neodešel jako poražený.

„Ještě jsem se na chvíli šprajcnul, abych Maláčové ukázal, kdo je tady nejlepší! S Jirkou Adamcem a ostatními jsme se do toho pustili s novou vervou. A vyplatilo se to! Bůh nám seslal Taťánu Kuchařovou, která získala Miss World. A každému bylo jasné, že to opravdu umíme!“ konstatuje s odstupem času.

Miss nakonec v roce 2007 koupil podnikatel Jan Moťovský, který je už více než 10 let pohřešován policií. Pro Zapletala znamenal prodej soutěže krásy splnění snu. „Vrátil jsem se do svého rodného kraje pod Blaníkem a vybudoval tam Farmu Blaník. V nadsázce říkám, že mi missky postavily farmu,“ líčí bývalý ředitel Miss.

Témata: Česká miss Miloš Zapletal (zakladatel Miss) Michaela Maláčová