Miloš Pokorný drsně o konci dua Těžkej Pokondr: Fanoušky to nezajímá!

Těžkej Pokondr

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. dubna 2019 14:31

Tři měsíce vydržel Miloš Pokorný mlčet o plánovaném konci dua Těžkej Pokondr. Zatímco jeho parťák Roman Ondráček si nebral servítky a zkritizoval i jeho samotného, on sám ke všemu přistupuje věcně. Letos si prý oddře svoje a pak se spolu oba pánové rozloučí.

Počátkem tohoto roku byl Roman Ondráček nepříčetný. Na Facebooku oznámil konec dua Těžkej Pokondr a při té příležitosti se opřel do moderátorských kolegů Leoše Mareše, Libora Boučka a Martina Veselovského. Kritice podrobil dokonce i svého dlouholetého nejbližšího spolupracovníka.

Řekl totiž, že s Milošem Pokorným nikdy nebyl kamarád, protože ten měl Pokondry na druhé koleje a se svou partnerkou je považoval za póvl. Víc ho prý vždycky bavilo šéfování v rádiu. Navíc o něm řekl, že se nikdy k ničemu nevyjádří jinak, než že se nebude vyjadřovat. To dlouho platilo i o tématu konce Pokondrů, teď se však Pokorný rozhodl mlčení prolomit.

I tentokrát ale zůstal velice stručný. „Vystupujeme spolu do konce roku. Pak se rozloučíme,“ řekl Expresu. Okamžitý konec prý kvůli fanouškům nebyl ani chvíli na stole. „Dohodli jsme se, že naše fanoušky naše spory nezajímají,“ dodal.

Oba dlouholetí kolegové navíc chtějí být fér i k pořadatelům, a tak mají v plánu splnit všechny nasmlouvané závazky do konce letošního roku. Čeká je tedy ještě téměř devět měsíců spolupráce. A co se bude dít pak? „Já skončím, Roman bude zřejmě pokračovat,“ prozradil Pokorný s tím, že tato sestava se na konci roku stane minulostí.

Hudební projekt, který proslavily coververze mnoha známých zahraničních hitů, tak zřejmě úplně neskončí. Otázkou však zůstává, jak přijmou změny fanoušci. Od druhé poloviny 90. let totiž byli zvyklí na to, že Těžkej Pokondr rovná se Pokorný a Ondráček.

Už před rokem a půl navíc oba skončili s moderováním na Frekvenci 1 poté, co jim jejich nadřízený nedovolil pozvání Jaroslava Kmenty do jejich pořadu Den začíná v osm.

Témata: Miloš Pokorný Těžkej Pokondr Roman Ondráček