Šokující diagnóza! Herec Ladislav Potměšil otevřeně promluvil o svém zdraví!

Ladislav Potměšil

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

5. dubna 2019 8:46

Herec Ladislav Potměšil se sice neplánuje vrátit k řemeslu, alespoň je však zase fit. S odstupem času totiž přiznává, že si nedávno vyslechl u lékaře šokující diagnózu s ne zcela optimistickými vyhlídkami. Proč mu museli odstranit jeden obratel?

Už letos v lednu vyšlo najevo, že populární Ladislav Potměšil se už před kameru nepostaví. Zapříčinily to dlouhodobé problémy se zády. Lékaři mu sice hraní úplně nezakázali, doporučili mu však, aby se šetřil. Legendární major Maisner se však rozhodl pro radikální krok a profesní kariéru ukončil.

Teď se však před kameru přece jen postavil, aby o svých zdravotních potížích promluvil pro dokumentární cyklus veřejnoprávní České televize 13. komnata. A prozradil tam, co bylo původcem jeho zdravotních potíží. Byla to totiž jedna velice zákeřná nemoc.

„Na bederní páteři byl na jednom obratli nádorek, metastáza, a tu dal pan profesor Jan Štulík pryč,“ svěřil se Potměšil s nepříjemnou diagnózou. „Byl to šok, samozřejmě. Ale říkal jsem si a doufal, že snad to nějak dopadne a ještě tady budu,“ přiznal oblíbený herec, který musel podstoupit hned několik operací, během kterých mu lékaři odstranili jeden bederní obratel.

„Bylo to jedno z nejtěžších období, co jsem zažil,“ popisuje Potměšil. Po operaci totiž následovala náročná rekonvalescence. Herec přiznává, že pořádně nevěděl, kde mu hlava stojí. „Mám to všechno už pomotaný. Jednotku intenzivní péče mám jako z filmu. Tam to mám jako by v mlze. To nebyly hezký okamžiky,“ vzpomíná.

V krátkém dokumentu vystoupí i Potměšilova sestra Dana, která mu spolu s manželkou Jaroslavou Brouskovou byla velkou oporou. „Byl ve strašně špatném psychickém stavu,“ líčí Dana, která je vystudovanou lékařkou, takže dobře ví, o čem mluví. Naštěstí vše relativně dobře dopadlo, protože oblíbený herec zákeřnou rakovinu porazil.

Na 13. komnatu se můžete podívat již dnes večer na ČT1 a zoufat nemusí ani ti, kteří by Ladislava Potměšila rádi viděli opět před kamerou. Dozajista totiž poběží další reprízy série Byl jednou jeden polda nebo legendárního seriálu Hospoda.

Témata: Ladislav Potměšil