Drama na pohřbu Nekonečného! Zasahovali záchranáři!

Na pohřbu Dana Nekonečného zasahovali záchranáři

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. dubna 2019 17:50

Poslední koncert Daniela Nekonečného (†52) si moc neužila jeho sestra Lenka. Nastalý nával emocí totiž neunesla a do krematoria v pražském Motole musela dokonce vyrazit záchranka. Co přesně se stalo a jak na tom zdrcená sestra zpěváka je?

Dnešní smuteční obřad, který proběhl formou posledního koncertu, byl nad síly Nekonečného sestry. Zdrcená Lenka Konečná v průběhu pohřbu zkolabovala a skončila v péči přivolaných záchranářů.

„Zapracovaly nervy a Lenka zkolabovala,“ potvrdila Blesku životní láska zpěváka Zuzana Kardová. „Nevíme, co s ní je. V sanitce se ji pokoušejí dát dohromady,“ dodala vzápětí.

Poslední rozloučení s Danielem Nekonečným začalo se zhruba patnáctiminutovým zpožděním. Naposledy rozloučit se s výstředním umělcem přišli mimo jiné zpěvačky Ilona Csáková a Eva Pilarová, komik Václav Upír Krejčí, někdejší tanečnice kapely Šum svistu Lejla Abbasová nebo Kyklop z Maxim Turbulenc.

Přišel i bývalý bulvární novinář Pavel Novotný, dnes starosta MČ Praha-Řeporyje, kde zpěvák dlouhá léta žil v domě v ulici Na Vrchu. Právě tam jej minulé úterý našli bez známek života. Příčinou smrti byl infarkt.

Smuteční řeč pronesl moderátor a člen dua Těžkej Pokondr Miloš Pokorný. Nekonečného označil za výjimečného člověka, promluvil i o jeho vztahu se Zuzanou Kardovou i její dcerou Terezou. Zmínil také zálibu Nekonečného v cestování i ve výstředním oblečení.

Na pohřbu zněly Nekonečného písně, které tanečnice Šumu svistu doprovodily tancem a přítomní hosté potleskem do rytmu, který na konci skladeb přecházel v bouřlivý aplaus.

Nekonečný se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Dan Konečný. Po studiu na DAMU se proslavil především díky hudbě, když stál v čele kapely Šum svistu.

Nejen na vystoupení, která byla plná barev, efektů, ohňostrojů a tropických prvků, se oblékal do výstředního oblečení, nejčastěji ve žluté barvě. Kromě hudby se objevil například i ve filmu Jak se krotí krokodýli.

Témata: Daniel Nekonečný