Pohřeb Dana Nekonečného (†52): Zpoždění, pak show! Rozloučit se přišla Pilarová nebo Csáková!

Daniel Nekonečný

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

4. dubna 2019 14:40 | Aktualizováno: 4. dubna 2019 15:18

Dnešní pohřeb legendárního zpěváka a šoumena Daniela Nekonečného, který zemřel minulý týden, začal se zhruba čtvrthodinovým zpožděním. Rozloučit se s ním přišla řada známých osobností, část z nich se účastnila i průvodu do motolského krematoria, který obřadu předcházel. Obřad proběhl formou posledního koncertu.

Pohřeb Daniela Nekonečného jsme sledovali ŽIVĚ:

Dnes ve 14:15 mělo v motolském krematoriu začít poslední rozloučení se zpěvákem Danielem Nekonečným (†52). Už v úvodu ale nabral celý program několikaminutové zpoždění. Příčinou mohl být průvod na místo konání, do kterého se připojila řada Nekonečného blízkých a známých. Obřad nakonec odstartoval krátce po půl třetí.

Naposledy rozloučit se s výstředním umělcem přišli mimo jiné zpěvačky Ilona Csáková a Eva Pilarová, komik Václav Upír Krejčí, někdejší tanečnice kapely Šum svistu Lejla Abbasová nebo Kyklop z Maxim Turbulenc.

Především však nechyběla Nekonečného životní láska Zuzana Kardová i se svou dcerou Terezou, která rovněž byla tanečnicí Šumu svistu. Přišel i bývalý bulvární novinář Pavel Novotný, dnes starosta MČ Praha-Řeporyje, kde zpěvák dlouhá léta žil v domě v ulici Na Vrchu. Právě tam jej minulé úterý našli bez známek života. Příčinou smrti byl infarkt.

Smuteční řeč pronesl moderátor a člen dua Těžkej Pokondr Miloš Pokorný. Nekonečného označil za výjimečného člověka, promluvil i o jeho vztahu se Zuzanou Kardovou i její dcerou Terezou. Zmínil také zálibu Nekonečného v cestování i ve výstředním oblečení.

Na pohřbu zněly Nekonečného písně, které tanečnice Šumu svistu doprovodily tancem a přítomní hosté potleskem do rytmu, který na konci skladeb přecházel v bouřlivý aplaus. Obřad tak opravdu měl slibovanou formu posledního koncertu populárního zpěváka a šoumena.

Nekonečný se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Dan Konečný. Po studiu na DAMU se proslavil především díky hudbě, když stál v čele kapely Šum svistu.

Nejen na vystoupení, která byla plná barev, efektů, ohňostrojů a tropických prvků, se oblékal do výstředního oblečení, nejčastěji ve žluté barvě. Kromě hudby se objevil například i ve filmu Jak se krotí krokodýli.

Témata: Daniel Nekonečný