Luděk Sobota otevřeně promluvil: Deprese, stáří a smrt!

Luděk Sobota (Foto: David Sedlecký) 2

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. dubna 2019 9:39

Populární herec Luděk Sobota je známý především tím, že dokáže lidi kolem sebe pobavit, občas však i on zvážní. Třeba teď, kdy otevřeně promluvil o stárnutí a smrti. Dokonce už vyrazil na hřbitov s prosbou, aby mu tam připravili hrob!

Herec Luděk Sobota oslaví zhruba za měsíc a půl 76. narozeniny. Ačkoliv je na tom zdravotně dobře, i jemu občas proběhnou před očima ty nejčernější myšlenky. Možná to je pod tíhou nedávných úmrtí jeho vážených kolegů, vždyť od začátku roku nás opustili třeba Luděk Munzar nebo Stanislav Zindulka.

Známý komik v rozhovoru pro týdeník Sedmička konstatuje, že si občas stačí jen sednout před televizní obrazovku. „Včera jsme zrovna s manželkou koukali na takový depresivní film s názvem Láska, který běžel v televizi,“ líčí Sobota. „Bylo to strašný. O dvou starých lidech,“ dodává vzápětí.

„Mám podezření, že to dělal podobný režisér, který dělal film Mládí. Oba jsou to depresivní filmy o starých lidech,“ domnívá se populární herec, který se v minulosti už musel vyrovnat se ztrátou svých nejbližších spolupracovníků. Letos v únoru to bylo už 15 let, co zemřel jeho kolega ze Semaforu Miloslav Šimek.

„Mně už se kvapem blíží to stáří,“ podotkl Sobota, který ale nemá ve zvyku o tom moc přemýšlet. „Zatím to neřeším, ale to víte, že mě to chvílemi napadne,“ připustil. „I proto jsem si nedávno zašel na náš hřbitov a chtěl jsem, aby mi tam upravili hrob mých rodičů,“ popisuje.

Oblíbený herec tam šel z jediného důvodu. „Chtěl jsem, aby ho upravili, protože tam jednou skončím taky,“ vysvětluje a dodává: „Je pravda, že se mě také na hřbitově ptali, jestli už se chystám umřít.“ Jak se tedy věci mají? „Nechystám, ale pamatuji si na svého otce, jak se o ten hrob staral, tak si myslím, že bych měl taky,“ uzavírá debatu.

O tom, že se nechystá odcházet ze světa, svědčí i jeho nabitý program. Kromě hraní v divadle se totiž v současnosti chystá na natáčení komedie Plavčík režiséra Tomáše Magnuska. Na place by se měl potkat třeba s Jiřím Krampolem, Martinem Dejdarem nebo Veronikou Žilkovou.

Témata: Luděk Sobota