Nečekané odhalení: Dan Nekonečný (†52) byl kavalír a samaritán!

Daniel Nekonečný 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

3. dubna 2019 8:46

O Danielu Nekonečném se toho za týden po jeho nečekané smrti napsalo spoustu hezkého, avšak nejnovější odhalení opravdu bere dech. Legendární šoumen se totiž ve volném čase staral o osud postižené holčičky jedné z tanečnic jeho kapely Šum svistu.

Nečekaná smrt Daniela Nekonečného dost zasáhla především osudové ženy jeho života – sestru Lenku, životní lásku Zuzanu i její dceru Terezu. Truchlí nad ní ale i jeho dlouholetá tanečnice Marie Vaněčková, která se svěřila Blesku. „Mám pocit, že odešel poslední kavalír,“ řekla sedmačtyřicetiletá učitelka tance ze Zlína.

S výstředním zpěvákem se seznámila před 11 lety a od té doby s ním absolvovala desítky koncertů. „Byli jsme takový vyladěný kolektiv, rodina. On nás, tanečnice, dokázal vždy pochválit, podpořit, podepřít,“ konstatuje. „Jeho show byla vzpruha. V tu chvíli byl z jiného světa a my jeho nedotknutelné bohyně,“ vzpomíná.

Pro Marii byl Dan Nekonečný nedocenitelnou oporou, pečuje totiž o třináctiletou dceru, která trpí svalovou atrofií a je na vozíčku. „Bývala jsem na dně. Celé noci ji měsíce polohovala, musela pořád ležet,“ popisuje tanečnice nejtěžší období svého života.

Právě vystoupení ji však přiváděly na jiné myšlenky. „Člověk měl pocit, že je pro něj výjimečný a zapomněl na denní starosti,“ vysvětluje Marie, pro kterou měl legendární šoumen i vlastní přezdívku. „Když přišel před show do šatny říkával – vy jste moje Kleopatra! Máte křídla, žlutou sambu? Mluvil jako básník,“ líčí.

Nekonečný dokonce občas zvedl telefon, aby poslal jejím směrem trochu pozitivní energie. „Volával nám, povzbuzoval nás a s dcerou si tak krásně povídal. Vysvětloval jí, ať není smutná, že ztrácí některé kamarády jen proto, že nemůže být jako oni. Že tělo je jen schránka a duše si může žít, jak chce,“ vybavila si jeho slova.

„Byl to dospělý chlap, ale uvažování měl tak čisté a nezkažené, jako dítě,“ tvrdí tanečnice Marie a dodává: „Nikomu nezáviděl, vše špatné dokázal otočit v dobré. Neznám nikoho takového. Mám pocit, že mi umřel poslední kavalír. Bude nám oběma moc chybět.“

Poslední rozloučení s Danielem Nekonečným proběhne už zítra ve 14:15 v motolském krematoriu.

Témata: Daniel Nekonečný