Životní změna! Tomáš Klus zkouší za mikrofonem nové věci!

Tomáš Klus 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

2. dubna 2019 9:41

Z hudebníka se stal nejprve pohádkový princ a teď i úspěšný dabér. Tomáš Klus napsal další kapitolu svého uměleckého života, když se podílel na tvorbě českého znění jednoho slavného zahraničního filmu. A podle reakcí lidí se mu vedlo nadmíru dobře.

Tomáše Kluse živí jeho hlas už dlouhá léta, stal se totiž úspěšným hudebníkem. Teď však se svým hlasem vyrukoval i na novou scénu. V českém znění kultovního snímku Dobré ráno, Vietname totiž nadaboval postavu zesnulého herce Robina Williamse, který před pěti lety spáchal sebevraždu. A ohlasy diváků jsou překvapivé.

„Tomáš Klus podal dobrý výkon, sice mi zněl mladě, ale na to, že nedabuje, to docela zvládl,“ hodnotí Kluse jeden z diskutujících webu Dabingforum.cz. „Pokud tohle čte kdokoliv, kdo má co dělat s dabingem, tak by stálo za to, zauvažovat nad častějším angažováním Tomáše Kluse v dabingu, protože talent na to rozhodně má,“ připojuje názor další z filmových fanoušků.

Jakou roli Robin Williams ve zmíněném snímku ztvárnil? Hraje tam Adriana, nového a především vtipného moderátora armádního rozhlasu. Možná právě proto se Klusovi dabing tak povedl, vždyť z rádia zní běžně v jednom kuse jeho písničky. Jeho fanoušci se však obávat nemusí, z hudební kariérou Tomáše se nic neděje.

Stále má totiž nasmlouvané desítky koncertů, jeden je dokonce na programu dnes v Městském kulturním středisku ve Strakonicích. Dabing byl spíš vítaným vytržením z každodenního stereotypu, všichni totiž víme, že Tomáš má rád barevný život.

Shodou okolností navázal Klus v dabování herce Robina Williamse na svého učitele z DAMU Michala Pavlatu, který byl respektovaným dabérem. Klus o tomto zkušenějším kolegovi opakovaně hlásil, že jen díky němu hereckou školu dokončil. Teď se možná díky němu dal i na dabing, aby tak uctil jeho památku. Pavlata totiž v lednu roku 2017 zemřel.

Témata: Tomáš Klus Robin Williams