Karel Gott musí na operaci, ale nemůže! Co se stalo?

Karel Gott 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

1. dubna 2019 9:40

Zdravotní problémy pronásledují zpěváka Karla Gotta na každém kroku. Poté, co se dostal ze všech nemocí, se totiž opět ozvala jeho bolavá kyčel. Protichůdné jsou i informaci od lékařů – jedni mu doporučují endoprotézu, druzí však tvrdí, že by zákrok podstupovat neměl.

Mnohonásobný Zlatý slavík Karel Gott má podle informací deníku Blesk další vážné zdravotní problémy, tentokrát s pohybovým ústrojím. „Karlovi se kyčel postupně horší, proto také například na nedávném koncertě v Brně seděl. Ale endoprotéza by byl obrovský zásah pro jeho tělo! Moc dobře to ví,“ uvedl důvěrný zdroj obeznámený se situací.

Jeho management totiž počátkem roku potvrdil, že má následkem rakoviny oslabenou imunitu, což operaci prakticky znemožňuje. „Pacient s velmi oslabenou imunitou by tento zákrok podstupovat neměl, protože riskuje svůj život. S lékaři by měl najít jinou možnost,“ řekl Blesku imunolog Karel Soukup. Gott tak alespoň dostává tlumící léčbu v podobě léků na bolest a injekcí.

Na operaci, kterou dlouhá léta odkládal, tak nakonec nejspíš nedojde. Legendární zpěvák se totiž v současné době stáhl do ústraní a má klidový režim. Na jaře se navíc chystá na procedury do lázní, na kterých by měl strávit až měsíc. Doporučili mu to jeho lékaři, které bere velice vážně.

Proto také v nedávné době odřekl spoustu pracovních závazků. Nejprve zrušil avizovaný narozeninový koncert v pražské O2 aréně, pak se neúčastnil galakoncertu na Žofíně, kde byl uveden mezi účinkujícími.

Nedávno se pak spekulovalo, že odřekl i natáčení filmu režiséra Tomáše Magnuska Plavčík. Nejdříve měl na nabídku kývnout, následně však prostřednictvím managementu vzkázal, že natáčení nezvládne. Sám Magnusek ale tvrdil, že se oba pánové nikdy na ničem nedohodli.

Jaké tedy teď vůbec je pracovní vytížení Zlatého slavíka? Mluvčí Stolzová v lednu uvedla jen to, že Gott se bude snažit dostát svým doposud potvrzeným závazkům, ke kterým patří podle webu zpěváka už jen červencový koncert na festivalu Benátská! ve Vesci u Liberce. Další nabídky podle dostupných informací management nepřijímá.

Témata: Karel Gott