Munzar, Vorlíček a další. Hana Maciuchová přiznala obavy, smrt kolegů ji děsí!

Maciuchová, Hana 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

31. března 2019 10:42 | Aktualizováno: 31. března 2019 20:03

První tři měsíce roku 2019 byly zvlášť smutné, opustila nás totiž řada slavných tváří. Vnímá to i herečka Hana Maciuchová, která se už před lety vyrovnávala se smrtí životního partnera. Přesto jí odchod kolegů Luďka Munzara a Václava Vorlíčka evidentně zasáhl.

Jiří Pomeje, Věra Bílá, naposledy Daniel Nekonečný. Seznam celebrit, které nás za první tři měsíce opustily, je – doufejme – definitivní. Přes smrt blízkých přátel se těžko přenáší i někdejší hvězda seriálu Ulice Hana Maciuchová. „Samozřejmě to na mě doléhá. Kácí se stromy v našem lese,“ posteskla si pro Aha!.

Sama před téměř šestadvaceti lety přišla o životního partnera Jiřího Adamíru. „On byl výsostná osobnost… Když jsem se mu svěřovala se svými problémy, navigoval mě tak, že jsem je řešila s jeho nadhledem. Ta naše existence byla taková symbióza – vlastně nás bavilo všechno,“ svěřila se před lety.

Proto ví, jak je podobné loučení s blízkou osobou těžké, zvlášť když jde poslední dobou o její vážené kolegy, kupříkladu Luďka Munzara (†85). „Ještě nedávno jsme vzpomínali na jeho sportovní létání nebo závodění v autech po celé Evropě. Všichni jsme osiřeli, ale ty vzpomínky nám nikdo nevezme,“ nechala se slyšet po jeho lednové smrti.

Stesk na ní dolehl i na nedávné oslavě padesátin pohádkové Popelky, letos totiž odešel i režisér Václav Vorlíček. „Hlavně jsem tu proto, abych oslavila práci a něhyplnost té pohádky. A hlavně všechny tvůrce, kteří se na place setkávali a mnoho z nich už mezi námi není,“ řekla při této příležitosti.

I Maciuchová se před lety ocitla tváří v tvář smrti, byla jí totiž diagnostikována rakovina prsu. Nejprve musela absolvovat náročné chemoterapie, které jí ale nedělaly dobře. Proto se nakonec rozhodla pro chirurgickou léčbu. Ač zákeřnou nemoc porazila, jisté obavy má dodnes.

„Ta choroba je velká svízel. Zatím můžu jen říct, že jsem setřásla první atak,“ prozradila. „Mám skvělé výsledky. Zdravá jsem ale jen do konce roku, pak totiž půjdu na další kontrolu a uvidí se, co dál,“ uzavřela toto nepříjemné téma.

Témata: Hana Maciuchová Luděk Munzar Václav Vorlíček