ŠOK: Daniel Nekonečný (†52) měl stovky vystoupení ročně, přesto byl bez peněz! Kam zmizely?

Daniel Nekonečný 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

30. března 2019 15:47

O soukromí zesnulého zpěváka Daniela Nekonečného (†52) se toho moc nevěděla. Osudová žena jeho života Zuzana Kardová teď prozradila, kdo po něm bude dědit. Notář už prý úřaduje a zasahuje do příprav pohřbu.

Zatímco v šoubyznysu měl zpěvák Daniel Nekonečný pověst výstředního umělce a šoumena, o jeho soukromí se toho do jeho nečekané smrti moc nevědělo. Ukázalo se, že nevlastnil moc věcí, dokonce ani domek v ulici Na Vrchu v pražských Řeporyjích mu nepatřil a bydlel zde v pronájmu. Pár měsíců před smrtí mu navíc majitel sdělil, ať si hledá nové bydlení.

Kam tedy mizely všechny peníze, které každý rok vydělal? Údajně totiž absolvoval klidně 300 vystoupení za rok. „On hodně cestoval, takže utrácel dost za to. Neměl opravdu nic,“ řekla Expresu Zuzana Kardová, která s ním strávila 19 let. Už pět let spolu ale nežili, a tak na pozůstalost po zpěvákovi nemá nárok.

„Dědit bude jeho sestra Lenka,“ potvrdila osudová žena jeho života. „Mám v domě hodně věcí a chci nějaké Danovy věci, jako jsou košile, oblek nebo slunce, co nosil na krku. Košile si pověsím mezi své věci,“ prozradila Kardová, která dodala, že nyní je všechno na notářovi.

Některé Nekonečného věci si obě ženy nárokovaly kvůli pohřbu, ale několikrát odešly s nepořízenou. „Chtěla jsem aspoň dvě košile, ale dovolili mi jen jednu. Pak jsem chtěla vzít dva plyšové tygry, které si vozil na vystoupení, a další plyšáky, ale to taky zakázali, že už vše spadá pod notářské řízení. Lenka si chtěla odnést něco na památku, ale taky to nemohla,“ popisuje Kardová.

Poslední rozloučení s Danielem Nekonečným proběhne ve čtvrtek 4. dubna ve 14:15 v motolském krematoriu, uvedl včera na Twitteru starosta MČ Praha – Řeporyje Pavel Novotný. Bývalý bulvární novinář byl první osobou, která v úterý oficiálně potvrdila, že je Nekonečný po smrti.

Nekonečný se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Dan Konečný. Po studiu na DAMU se proslavil především díky hudbě, když stál v čele kapely Šum svistu. Nejen na vystoupení, která byla plná barev, efektů, ohňostrojů a tropických prvků, se oblékal do výstředního oblečení, nejčastěji ve žluté barvě.

Témata: Daniel Nekonečný