Tak by si to Dan Nekonečný (†52) přál! Pohřeb bude jedna velká show!

Daniel Nekonečný 4

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

29. března 2019 14:33 | Aktualizováno: 30. března 2019 1:11

Příčina smrti Daniela Nekonečného byla definitivně objasněna, a tak logicky přichází na řadu poslední rozloučení. To se uskuteční příští čtvrtek v pražském Motole a bude ctít odkaz výstředního šoumena. Nepůjde prý o smuteční, ale veselý obřad.

„Poslední rozloučení s ministrem rozkoše Danem (Ne)Konečným, lépe řečeno oslava jeho života proběhne 4.4. ve 14:15 v motolském krematoriu,“ uvedl dnes krátce před druhou hodinou na Twitteru starosta MČ Praha – Řeporyje Pavel Novotný. Bývalý bulvární novinář byl první osobou, která v úterý oficiálně potvrdila, že je Nekonečný po smrti.

Samotný obřad organizuje bývalá přítelkyně výstředního šoumena Zuzana Kardová spolu s jeho sestrou Lenkou Konečnou. Osudová žena umělcova života už naznačila, jak bude pohřeb vypadat. „Plánuje se, že se to udělá formou jeho posledního koncertu,“ sdělila Expresu s tím, že s tím všichni jeho známí souhlasí.

I další její slova potvrzují, že půjde o netradiční smuteční událost. „Nikdo nesmí přijít v černém. A pokud ano, dostane od nás něco žlutého. Bude to veselé poslední rozloučení,“ má Kardová jasno. Nekonečného obléknou do košile, ve které vystupoval, na krku bude mít havajské věnce.

Bez jistých rekvizit se však budou muset obejít. „Doufaly jsme, že nám vydají dva plyšové tygry, které bychom s ním nechaly spálit. Nepřivlastnily bychom si je. Měli být každý z jedné strany rakve. Ale nedali nám je,“ prozradila Nekonečného expřítelkyně. Byla z toho prý pěkně rozladěná.

Všechny detaily pohřbu se však teprve řeší. „Oběhne to se mnou Jaroslava Pecharová, manželka F. A. Brabce,“ řekla Kardová.

Nekonečný se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Dan Konečný. Po studiu na DAMU se proslavil především díky hudbě, když stál v čele kapely Šum svistu.

Nejen na vystoupení, která byla plná barev, efektů, ohňostrojů a tropických prvků, se oblékal do výstředního oblečení, nejčastěji ve žluté barvě. Kromě hudby se objevil například i ve filmu Jak se krotí krokodýli.

Témata: Daniel Nekonečný