Příčina smrti Dana Nekonečného (†52) odhalena! Co se přesně stalo?

Daniel Nekonečný 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

28. března 2019 18:22

Jsou to už dva dny, co Českem otřásla zpráva o nečekaném skonu legendárního šoumena Daniela Nekonečného (†52). O přesné příčině smrti se zatím může jen spekulovat, podle jeho expřítelkyně ale šlo o infarkt. To potvrdí ale až nařízená policejní pitva. Na povrch však vyplouvají další detaily jeho posledních minut.

Bezvládné tělo Daniela Nekonečného měl v úterý dopoledne najít majitel domu, který o pár měsíců dříve výstřednímu umělci sdělil, aby si hledal nové bydlení. Už během prvních hodin se objevily informace, že jej měli objevit v koupelně. Teď tuto teorii potvrdili zpěvákovi sousedé.

„Ležel ve vaně, ale jak se do ní dostal, jestli to byl infarkt při koupeli, nebo to bylo jinak, to zatím nevíme,“ řekl jeden z nich Blesku. Příčinu smrti sice určí až pitva, infarkt však naznačovala i osudová žena Nekonečného Zuzana Kardová.

„Podle mě a i jeho sestry mu selhalo srdce. Často si stěžoval na bolesti a míval ty své infarktové záchvaty,“ sdělila Expresu. Kardová s Nekonečného sestrou Lenkou se dnes na adrese Na Vrchu v pražských Řeporyjích objevily.

Obě ženy tam dorazily s policejním doprovodem, vyzvedly věci po zesnulém zpěvákovi a odnesly si je ve velké průhledné plastové tašce. Policisté všemu přihlíželi, protože na vše, co z domu zmizí, musí existovat úřední potvrzení.

Nekonečný se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Dan Konečný. Po studiu na DAMU se proslavil především díky hudbě, když stál v čele kapely Šum svistu.

Nejen na vystoupení, která byla plná barev, efektů, ohňostrojů a tropických prvků, se oblékal do výstředního oblečení, nejčastěji ve žluté barvě. Kromě hudby se objevil například i ve filmu Jak se krotí krokodýli.

Témata: Daniel Nekonečný