Hyenismus! Nadaci Taťány Gregor Brzobohaté vykradli!

Kancelář nadace Krása pomoci vykradli! 10

Autor: Petra Sedláčková, stars24.cz

28. března 2019 12:36

Českou modelkou a Miss World 2006 Taťánou Gregor Brzobohatou otřásla zpráva, že někdo vykradl kancelář její nadace Krása pomoci! Neznámý vandal si odnesl nejen počítače, ale také hotovost!

Neznámý pachatel se vlámal do kanceláře, který využívá nadace Krása pomoci, kterou založila Taťána Gregor Brzobohatá. „VYKRADLI NÁS. Vykradli neziskovku. Píšu tenhle status třesoucíma se rukama, když čekám na policii na výslech, a přesto tomu pořád nemůžu uvěřit. Přišli jsme o notebooky a hotovost v pokladně. Taky o hodně cenných informací v těch noteboocích. A ještě o něco. O důvěru a o pocit bezpečí v ‘našem království’. Jak to může někdo udělat někomu, kdo má jako svůj ultimátní cíl a sen pomáhat lidem? Stálo mu to za to?“ popisovala na facebooku nadace Michaela Stachová, které zveřejnila u fotky vyrabované kanceláře.

Jak se zdá, zloději ji navíc připravil o část iluzí. „V něčem asi opravdu jsme sluníčkáři. Věříme vždycky v to lepší v lidech, a pak jsme o to víc zklamaní, když se potkáme s tou odvrácenou stranou. Ale my se nedáme. Prosíme, podpořte nás sdílením tohohle statusu. Dejte najevo, že tohle prostě není v pořádku a normální. A pokud můžete, budeme rádi i za jakoukoli finanční pomoc na účet,“ vyzvala zástupkyně nadace případné dárce.

Tato nepříjemná zpráva zastihla Taťánu Gregor Brzobohatou na dovolené. „Vykrást byt je zlodějna, ale vykrást kancelář neziskové organizace, která pomáhá seniorům, tedy těm, na které se myslí jako poslední, je hyenismus. Víc k tomu nedokážu říct,“ přiznala smutná zakladatelka nadace.

„Jako neziskovka jsme zvyklí překonávat různé překážky, které nám mnozí kladou do cesty. Máme na to ale dost síly a hlavně odhodlání vše zvládnout a pokračovat v našem poslání dál. Děkujeme, že nám v tom držíte palce a jste s námi! Děkujeme ale i za sebemenší projev jakékoliv solidarity!“ vzkázala.

Češi opět ukázali, že když je nejhůře, dokáží pomoci. Jedna žena nabídla zdrarma pojištění kanceláře, další slibují, že pošlou nějaké peníze. Jenže se našli i tací, kterým se na příběhu něco nezdá!

„Takže když někdo někomu vykrade domov, tak má hned žebrat a škemrat o pomoc na účet. Je to ubohé..Však to je fingované a jinak Tatiana G.Brzobohatá s Ondřejem snad mají na to nakoupit elektroniku lidem, kteří pro ně pracuji. Vždy žte se nestydí. Táňa pořád škemrá o pomoc lidem, ale sama se jen chlubí svými novými věcmi na instagramu. Jinak veškeré nadace jsou nejlepší byznys. Jo to je showbyznys,“ tvrdí paní Andrea.

A nebyla jediná, kdo se nad chováním zástupkyně nadace pozastavoval. „Upřímně,neumím si vůbec představit, že by mě někdo vykradl a já při čekání na policii měla vůbec jen pomyšlení na FB... Moc důvěry to ve mně teda nebudí, ale pokud se to vážně stalo, je mi to líto a přeji ať se vše v dobré obrátí,“ vzkázala Renata.

„Nic jiného než tu frustraci ze sebe vypsat jsem opravdu dělat nemohla. Doufala jsem v pozitivní energii a slova podpory, které by nás povzbudily. A zafungovalo to. Děkuji vám za vaše přání, zítra je nový den a určitě bude lepší, než ten dnešní.“ vzkázala jí Michaela Stachová z nadace Krása pomoci.

Témata: nadace Krása pomoci Taťána Kuchařová krádeže