Zemřel legendární šoumen Daniel Nekonečný (†52)

Daniel Nekonečný

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. března 2019 12:45 | Aktualizováno: 26. března 2019 22:06

Ve věku 52 let zemřel dnes dopoledne legendární zpěvák a šoumen Daniel Nekonečný. Na Twitteru potvrdil jeho úmrtí bývalý bulvární novinář a nynější starosta MČ Praha - Řeporyje Pavel Novotný. Zásah na místě potvrdila i pražská policie a záchranná služba.

„Daniel Nekonečný už není mezi námi,“ napsal dnes krátce po půl jedné odpoledne na Twitteru starosta městské části Praha – Řeporyje a bývalý bulvární novinář Pavel Novotný. Nekonečný tam bydlel v ulici na Vrchu, kde byla během dopoledne přítomna policie i záchranná služba.

„Můžeme potvrdit, že jsme do ulice Na Vrchu na žádost Policie ČR v úterý po 11. hodině vysílali koronera k úmrtí 53letého muže,“ řekla serveru stars24.cz mluvčí pražské záchranky Jana Poštová. Zpěvák se narodil v roce 1966, záchranáři tedy uvádějí věk 53 let. Třiapadesáté narozeniny by však Nekonečný oslavil až na konci června.

Úmrtí muže na zmíněné adrese potvrdila i policie, nicméně bližší informace k případu zatím poskytovat nebude. Příčina smrti tak zůstává nejasná. Podle dostupných informací bylo jeho bezvládné tělo nalezeno v koupelně, přitom ještě včera viděl Nekonečného jeden ze sousedů.

Daniel Nekonečný už není mezi námi.

— Pavel Novotný (@PavelNovotnak) 26. března 2019

Na sociálních sítích už se však objevují první reakce na Nekonečného nečekané úmrtí. „Už křepčí na mléčné dráze s bohy celého vesmíru,“ vzkazuje na Twitteru výše zmíněný Pavel Novotný. „Kdo mi bude psát ty rozzzzářené smsky k Novýmu roku? Jen co přijedu do Prahy, hledám v druhým telefonu ty legendární zprávy. Tvle! Můj hrdina z dětství... RIP!“ svěřil se zase Johnny Machette.

Nekonečný se narodil 29. června 1966 v Boskovicích jako Dan Konečný. Po studiu na DAMU se proslavil především díky hudbě, když stál v čele kapely Šum svistu. Nejen na vystoupení, která byla plná barev, efektů, ohňostrojů a tropických prvků, se oblékal do výstředního oblečení, nejčastěji ve žluté barvě. Kromě hudby se objevil například i ve filmu Jak se krotí krokodýli.

Témata: Daniel Nekonečný