František Ringo Čech v kómatu!

František Ringo Čech 3

Autor: Jiří Hrabal, stars24.cz

26. března 2019 11:29 | Aktualizováno: 26. března 2019 18:15

Jen málokdo tušil, proč se v posledních měsících zdánlivě odmlčel břitký komentátor společenského dění František Ringo Čech. Teď vyšlo najevo, že byly na vině opravdu závažné zdravotní potíže. Nemoc dokonce změnila jeho pohled na svět.

Všestranný umělec František Ringo Čech pravidelně navštěvuje svého někdejšího kolegu z poslaneckých lavic Miloše Zemana, o jehož údajně špatném zdravotním stavu lidé často spekulují. Čech teď ale přiznal, že je to z obou mužů právě on, kdo prodělal závažné zdravotní potíže. Přesně specifikovat je ale nechtěl.

Podle jeho slov šlo o těžkou nemoc, se kterou se potýkal na začátku tohoto roku. „Když jsem se po měsíci probral z kómatu, začal jsem na svět nahlížet jinýma očima,“ prozradil Čech serveru TN.cz. „Přestal jsem se o to zajímat, věnuji se jenom práci a rodině, politika mě vůbec nezajímá, ať jdou všichni do hajzlu,“ pokračoval.

Oproti němu si prý prezident moc nemá na co stěžovat. „Miloš je zdravý jako řimbaba. Je tak zdravý, jak odpovídá jeho věku,“ tvrdí populární hudebník s tím, že o zdraví spolu oba mluví. „Má bohužel tu bolavou nohu, která je neléčitelná,“ připomněl prezidentův problém s polyfunkční neuropatií.

„Chodím pravidelně každých čtvrt roku na Hrad, to je pro mě veliká radost. My se známe skoro 30 let, je to opravdový přítel,“ říká Čech o Zemanovi. „Politiku ani neprobíráme, protože Miloš ví, co má dělat, dělá to dobře, spíš ho zajímá, co dělám, jak žiju, mě zajímá jeho soukromý život. Je to setkání dvou kamarádů,“ popisuje umělec.

Ačkoliv na politiku prakticky úplně zanevřel, prezident Zeman by ho k návratu přesvědčit mohl. „Já už jsme ho jednou poslechl a kandidoval jsem za stranu, která neměla šanci, jenom proto, že jsem to Milošovi slíbil,“ připomíná angažmá v čele kandidátky SPO. „Takže bych to zvažoval, protože kamarád se ve štychu nenechává.“

Po překonání zdravotních patálií se mohl Ringo vrátit ke svému koníčku – malování. „Já jsem malíř života, maluju o všem,“ vysvětluje Čech, který má v současnosti další výstavu v jedné z pražských galerií. „Ty obrazy vyjadřují můj postoj a každý, kdo není úplný debil, z toho obrazu vycítí, co si myslím,“ konstatuje.

Témata: František Ringo Čech